Gracić: Imamo saglasnost Tuzlaka, posao ćemo završiti za 10 dana

Piše: D. B./Klix.ba
4.12.2012. u 11:12
0
50
Gracić: Imamo saglasnost Tuzlaka, posao ćemo završiti za 10 dana
0
Gracić: Imamo saglasnost Tuzlaka, posao ćemo završiti za 10 dana Nijaz Gracić
U posljednje vrijeme glavna tema u bh. nogometu je najavljeno spajanje sarajevskog Olimpica i tuzlanske Slobode. Time će ova dva kluba postati jedan. Saglasnost postoji s obje strane tako da problema u vezi sa konačnim dogovorom definitivno neće biti.
Predsjednik FK Olimpic Nijaz Gracić učestvovao je na sastanku održanom u ponedjeljak u Tuzli s predstavnicima Slobode. Izuzetno je zadovoljan onim što je zasad dogovoreno.

"Veoma smo blizu konačnog dogovora na obostrano zadovoljstvo. Imamo nevjerovatno veliku saglasnost, tako da nikakvih problema neće biti. Raduje me želja načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića za ostvarenjem saradnje ovih klubova. Sav posao će biti završen za deset dana", izjavio je Gracić.

Predsjednik Olimpica je dodao da će njegovi igrači dobiti ono što im možda i najviše treba, a to je stadion ispunjen publikom.

"Svakako, odlaskom u Tuzlu će moji igrači napokon dobiti ono što im najviše nedostaje, a to je publika. S druge strane, Tuzla će dobiti Slobodu koja neće imati podređenu ulogu u BHT Premijer ligi. Kvalitet same lige će biti bolji i jedva čekamo da završimo posao", kazao je Gracić.

U ponedjeljak je predsjednik Skupštine FK Sloboda Mirsad Muharemagić izjavio da će se novi klub zvati Sloboda Olimpic. Gracić je rekao da bi klub mogao nositi i naziv Sloboda 1919 Olimpic, ali da to još uvijek nije sigurno. Potvrdio je da će klub imati grb Slobode.

S obzirom na to da Olimpic trenutno drži treću poziciju koja na kraju sezone donosi kvalifikacije za Evropsku ligu, Gracić je rekao da fuzija neće predstavljati problem u tome, tako da će BiH na evropskoj sceni imati i novonastalog premijerligaša.

Jednom od ponajboljih igrača Olimpica Veldinu Muharemoviću detalji spajanja Olimpica i Slobode nisu poznati, ali je rekao da je upoznat s ovakvom vrstom saradnje klubova, jer se susretao s tim dok je igrao u Belgiji.

"To se u Belgiji dogodilo nekoliko puta. Postalo je normalno da klubovi sarađuju na taj način. Vidio sam da to funkcioniše, a ponekad može biti i mač sa dvije oštrice. Detalje o saradnji Olimpica i Slobode ne znam. Nama je zasigurno potrebna publika, a Sloboda ima tradiciju koja joj ne dopušta da igra u drugoj ligi. Ispadanje iz najvišeg ranga je tragedija za njih, tako da će se vjerovatno što prije vratiti u Premijer ligu. Šta će biti od svega, ostaje da se vidi", izjavio je Muharemović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: