Serie A
91

Nepogrešivi Juventus golom Mandžukića savladao Inter i uvećao prednost na tabeli

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Allianz stadionu u Torinu u okviru 15. kola Serije A ekipu Intera rezultatom 1:0.

Nepogrešivi Juventus je tako potvrdio odličnu formu upisavši šestu uzastopnu pobjedu u Seriji A, dok je Inter i u drugom derbiju u nizu ostao bez trijumfa nakon remija s Romom u prošlom kolu.

Prvu veliku priliku na utakmicu propustili su domaći već u 10. minuti. Dybala je snažno pucao, ali je Handanović sjajno odbranio.

Na novo uzbuđenje čekalo se dvadeset minuta, a ovaj put Juventus je imao dosta sreće budući da je Gagliardini neometan pogodio stativu.

Chiellini je osam minuta prije odlaska na odmor dobro ispratio centaršut i pucao glavom, ali je Handanović još jednom odlično reagovao i spasio svoj gol pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Samo što se krenulo s centra nova velika šansa za Inter. Politano je pucao iz dobre pozicije, ali je u posljednji tren izblokiran.

Juventus je poveo u 66. minuti. Mandžukić je pratio loptu i potom postigao gol glavom iz blizine za veliko slavlje domaćih navijača. Igra se do kraja meča znatno primirila, a Inter uprkos većem posjedu lopte nije bio opasan po Juventusov gol i promjene rezultata nije bilo.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 82. minute za pobjedničku ekipu, a vrijedi istaći da je još u šestoj minuti dobio žuti karton.

Juventus je potvrdio lidersku poziciju u Seriji A s gotovo stopostotnim učinkom i sada ima 11 bodova više od drugoplasiranog Napolija, koji ima utakmicu manje. Inter je ostao na trećem mjestu.

Tabela: