Pojačanje FK Sarajevo za Klix.ba
0

Nemanja Zlatković: Čast mi je igrati za najveći klub u BiH

Razgovarao: Dalibor Bošnjak
Nemanja Zlatković
Nemanja Zlatković
Nemanja Zlatković, bivši igrač Crvene zvezde, Žiline, Diagorasa i Zlina, a sadašnji član FK Sarajevo, u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri te izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u FK Sarajevo.

Karijeru si započeo u Crvenoj zvezdi i glasio si za najtalentovanijeg mladog igrača. Šta ti znači to što si dijete kluba sa Marakane, kakav je osjećaj igrati za Zvezdu?

Zvezda je svakako veliki klub na Balkanu, ali je poznata i u cijelom svijetu. San svakog igrača je igrati za ovaj klub, barem jednom obući Zvezdin dres. Ja sam presretan što sam sedam godina branio boje tima sa Marakane. Osvajanje evropske krune 1991. godine potvrđuje veličinu Crvene zvezde, to je ono što će ostati upamćeno.

Iako si mlad igrač, već si stekao iskustvo igranja u inozemstvu i Evropi. Igrao si za Žilinu, Diagoras i Zlin. Koliko je to pomoglo tvom razvoju kao igrača, da li si imao nekih zapaženih uspjeha u ovim klubovima i gdje ti je bilo najljepše?

Vani sam otišao sa 20 godina i brzo zam stekao iskustvo igranja u jačim ligama, kao i u evropskim takmičenjima. Jasno je da mi je to mnogo pomoglo u dosadašnjoj karijeri. Što se tiče klubova za koje sam igrao, iz svakog nosim različita iskustva. Bilo je i lijepih i ružnih stvari, ali se samo lijepe pamte.

Vjerovatno si imao ponuda mnogih klubova, ali si odabrao Sarajevo. Zbog čega?

Istina, imao sam nekoliko ponuda ali sam odabrao Sarajevo, jer je to ipak poznat klub, najveći u BiH, za koji će mi biti čast igrati.

Da li si zadovoljan dosadašnjim pripremama i protivnikom u Evropskoj ligi?

Zadovoljan sam. Ekipu Hiberniansa ne poznajem, ali sam ranije igrao protiv Maltežana dok sam nastupao za Žilinu. Imao sam uspjeha, a sada želim nastaviti tako.

Kako ti se čini ekipa i sviđa li ti se grad Sarajevo?

Ekipa je odlična, radimo kvalitetno, ali će se to najbolje pokazati u utakmicama. Polako se uklapam, očekujem da sve bude uredu. Grad je lijep, tek ga upoznajem.

Koliko si upućen u dešavanja u Premijer ligi i snagu bh. klubova?

Nisam pratio nešto posebno, ali sam se raspitao. Čini se da se radi o jakoj ligi i sigurno neće biti lako, no, s obzirom na tim koji imamo, možemo napraviti velike stvari.

Ambicije za novu sezonu?

Klub kao što je Sarajevo uvijek ima šampionske ambicije, naravno, to je dupla kruna.