Nogomet
2

Nekadašnji kapiten Liteksa: Boudarene priča gluposti, nije udario Ješića na treningu

Klix.ba
Nebojša Jelenković: Igrao za Liteks u visokoj pobjedi nad Željezničarom 7:0 2004. godine
Nebojša Jelenković: Igrao za Liteks u visokoj pobjedi nad Željezničarom 7:0 2004. godine
Nekadašnji kapiten Liteksa Nebojša Jelenković koji je 13 godina nastupao za ekipu iz Loveča demantovao je navode fudbalera Fabiena Boudarenea kako mu je Ješić tražio pare nakon čega ga je Francuz udario.

Boudarene je u izjavi za francuske medije rekao kako mu je Ješić tri puta tražio novac kako bi ga uvrstio u tim, te da je na kraju na jednom od treninga udario svog trenera.

Jelenković, koji je te sezone nosio kapitensku traku Liteksa, u razgovoru za Kurir izjavio je kako je to sve laž, te je opisao šta se zapravo dogodilo na pomenutom treningu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Ma to su gluposti. Ne mogu da vjerujem da je uopšte to rekao. To je ludost. Bio sam prisutan na tom treningu i tvrdim da nije bilo nikakvog udaranja. Ješić je Francuza upozorio nekoliko puta, a kada ovaj nije htio da se smiri izbacio ga je s treninga. Fabien se nešto malo bunio, odmahivao rukama, ali on nije bio ni blizu Ješiću da ga udari. Pročitao sam kao da je pretrčao cijeli teren da bi udario trenera. Pa čekaj, kako to da on učestvuje na treningu, a nije na terenu? Ma, to je sjmešno", kaže Jelenković i nastavlja:

"Čuo sam se danas i s ljudima iz Liteksa i ni oni ne mogu da vjeruju u ono što su pročitali. Ne razumijem kako i zašto je to izjavljeno. Znam šta se dogodilo u Dubaiju i spreman sam sve ovo da ponovim gdje god je potrebno, čak i na sudu. Boudurene je odmah nakon tog treninga proslijeđen na neku pozajmicu i nije bilo nikakve suspenzije kao što on tvrdi. Šta više, mi smo te godine osvojili kup i bili u vrhu tabele, tako da se ispostavilo da je Ješić bio u pravu što se odrekao njegovih usluga", rekao je Jelenković, koji je igrao za Liteks u visokoj pobjedi od 7:0 protiv Željeničara u okviru drugog pretkola Kupa UEFA 2004. godine.