Nogomet
13

Nekadašnji igrač Liteksa otkrio: Miodrag Ješić mi je tražio pare da igram

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uoči večerašnjeg duela između Ludogoreca i PSG-a francuski mediji su se detaljno bavili čudom iz Bugarske koje je "preko noći" došlo do Lige prvaka.

Među sagovornicima našli su i nekadašnjeg zadnjeg veznog Liteksa iz Loveča Fabiena Boudarenea (37), koji je detaljno analizirao bugarske klubove, ali je spomenuo i jedan šokantan detalj iz njegovog boravka u Loveču.

Naime, Boudarene je u sezoni 2007/2008 nastupao za Liteks kojeg je u novembru preuzeo Miodrag Ješić, nekadašnji trener Sarajeva.

"Fudbal u Bugarskoj nije loš, ali ako pričamo o najbolja četiri kluba koji se bore za titulu. Oni igraju u Evropi, imaju dobru infrastrukturu, a ostatak klubova još živi u komunističkom dobu, nemaju čak ni toalete u svlačionicama", rekao je Boudaene, a potom ispričao priču o Ješiću.

"U Liteksu sam proveo osam mjeseci i bilo mi je lijepo sve dok trener nije smijenjen i na njegovo mjesto je došao Miodrag Ješić. Tražio mi je da mu platim da bih igrao. Tri puta je to od mene tražio, a posljednji put kad mi je tražio pare na treningu, 'pukao' sam. Pretrčao sam teren, došao do njega i udario ga. Klub me suspendovao na dva mjeseca i potom me poslao na posudbu u Rumuniju", ispričao je Boudarene.

Podsjetimo, Ješić je vodio Sarajevo od septembra 2015. do marta ove godine.