Red Bull Street Style Sarajevo
0

Nedžad Brajić pobjednik, putuje u Južnu Afriku

Piše: Edin Isanović
Edgar Davids i Nedžad Brajić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Od 16 najboljih street stylera, koji su se večeras takmičili u sarajevskom Domu mladih na takmičenju Red Bull Free Style, pobjedu je odnio Nedžad Brajić. On je naime trijumfirao u ovom neobičnom takmičenju, u kojem se u toku tri minute, dva igrača, s jednom loptom i muzikom bore jedan protiv drugog i pokazuju svoje umijeće izvođenja trikova.

Svaki igrač dobija loptu na 30 sekundi, prije nego što je doda svom protivniku. Pobjednik borbe će biti poznat nakon tri minute, kada pobjednik dobija pravo za prelazak u narednu rundu i tako sve do velikog finala.

Nakon što je po pet majstora u žongliranju nogometnom loptom odabrano u Banjoj Luci i Mostaru, i nakon što je na ovaj spisak dodano i šest takmičara iz Sarajeva, održano je veliko bh. finale.

Žiri koji je ocjenjivao kandidate činili su Edgar Davids, Sergej Barbarez, Adnan Hamidović Frenkie i Seid Teftedarija (Hayat TV).

Treba podsjetiti da Bosna i Hercegovina uživa veliki ugled na svjetskoj sceni nogometa slobodnog stila.

Naime, Nedžad Brajić se potrudio da se naša zastava zavijori sa zastavama osam najboljih reprezentacija svijeta na planetarnom takmičenju Red Bull Street Style 2008. godine održanom u Brazilu.

Takmičenje u slobodnom nogometu Red Bull Street Style održava se u više od 60 zemalja svijeta, sa samo jednim ciljem - predstaviti svoju domovinu na Svjetskom prvenstvu, koje se krajem aprila ove godine održava na Rtu dobre nade u Južnoafričkoj Republici.