Pred odlazak na SP
0

Ibišević poželio sreću Brajiću u JAR-u

Piše: E. I.
Nedžad Brajić
Nedžad Brajić
Od 16 najboljih bh. street stylera koji su se nedavno takmičili u sarajevskom Domu mladih najbolji je bio Nedžad Brajić. On će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Red Bull Street Styleu koje se održava od 26. do 28. aprila ove godine u Južnoafričkoj Republici.

Protekla dva mjeseca Brajić je obavio pripreme u Sarajevu. Sve s ciljem da potpuno spremno dočeka takmičenje na Rtu Dobre nade. Svakako treba napomenuti da je Nedžad već učestvovao na planetarnom natjecanju u Brazilu i plasirao se među osam najboljih. Kako apostrofira sada želi napraviti značajniji iskorak:

"Naporno treniram već duži period. Pokušat ću unijeti neke novine. Mislim da sam uspješno locirao probleme koji su se oslikavali u mojim posljednjim nastupima. Radio sam na njihovim ispravljanjima. Šta očekujem? Mislim da će mi trebati malo sreće. Osnovno je da prođem kvalifikacije, a dalje je sve moguće. Moram biti izuzetno koncentrisan", kaže Brajić.

Nedžad je autor nekih nevjerovatnih poteza. U konkurenciji 60. takmičara iz svih dijelova svijeta želi da zastavu BiH promoviše na najbolji način: "Nažalost, na jug Afrike nije se plasirala nogometna reprezentacija. Međutim, ja imam priliku da svoju domovinu prezentiram u lijepom izdanju. Dat ću sve od sebe da tako i bude".

Kaže da ga posebno veseli podrška koju je dobio od prijatelja Vedada Ibiševića.

"Razgovarao sam sa Ibiševićem neposredno prije polaska. Podvukao mi je da prilikom nastupa trebam dati sve od sebe, misliti na građane BiH koje će svaki eventualni uspjeh obradovati. Rekao je da očekuje dobre vijesti iz Cape Towna i vjeruje da ću se uspješno nositi sa planetarnim vedetama Red Bull Free Stylea", kazao je Brajić kojem i naša redakcija želi puno sreće u JAR-u.