Nogomet
3

Nedved: Poštujemo Barcelonu, ali je se ne bojimo

FENA
Pavel Nedved (Foto: EPA)
Pavel Nedved (Foto: EPA)
Nogometaši Juventusa danas su saznali protivnika s kojim će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka, a to je Barcelona.

Kuglice su danas u sjedištu UEFA-e Nyonu spojile jedan od najatraktivnijih parova te faze takmičenja. Dva evropska giganta će se boriti za prolaz u polufinale, a prema mnogim mišljenima katalonski klub je blagi favorit.

Potpredsjednik Juventusa Pavel Nedved nakon žrijeba izjavo je da je "Stara dama" željela izbjeći španski tim, ali i to da je spremna za dvoboj.

"Spremni smo. Ovaj duel dolazi u pravo vrijeme, jer naš tim raste. Uzvratna utakmica na Nou Campu? Nije bitno, oba meča će biti teška", rekao je Nedved.

Dodao je da Juventus poštuje Barcelonu ali da ih se ne boje.

"Trebamo biti ponosni što smo jedini italijanski tim koji i dalje igra u Ligi prvaka. Ukoliko želimo proći, moramo postići nešto više od onoga što inače činimo. Treba da budemo na najvišem nivou", zaključio je bivši igrač torinskog tima.

Oba kluba posjeduje nekoliko aduta u svojim redovima, katalonski tim ima najbolji napad na svijetu u vidu Neymara, Messija i Suareza, dok Juventus vjerovatno najbolju odbranu u Evropi koju čine Chiellini, Barzagli i Bonucci. I "Stara dama" ne oskudijeva sa sjajnim napadačima, tu su argentinski dvojac Paulo Dybala i Gonzalo Higuain, kao i Mario Mandžukić te Marko Pjaca.

Uzdanica trenera Juventusa Massimiliana Allegrij u veznom redu će biti bh. reprezentatvac Miralem Pjanić.

Prva utakmica se igra u Torinu 11. aprila, a revanš je sedam dana kasnije na Nou Campu.