Nogomet
52

Nedim Oglečevac: Spremni smo za Zrinjski, borbenom igrom možemo do pobjede

Piše: D. B.
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon dva poraza i remija u posljednja tri kola, Slavija će u 24. kolu BHT Premijer lige BiH ugostiti ekipu Zrinjskog, koja je sa 43 boda izjednačena sa Sarajevom, Širokim Brijegom i Željezničarom u vrhu tabele. Uprkos lošoj formi tima iz Lukavice, nogometaš plavo-bijelih Nedim Oglečevac tvrdi da Zrinjski može ostati bez ijednog boda.

Slavija se ove godine ne može pohvaliti dobrim rezultatima, trenutno je na 14. mjestu sa 22 boda, ali optimizam i dalje vlada u taboru tima iz Lukavice.

"Tri utakmice nismo osjetili slast pobjede, dva puta smo igrali u gostima, protiv Viteza i Radnika smo poraženi, a onda smo ugostili Željezničar i remizirali. Sigurno je da ne možemo biti zadovoljni, ali smo zaboravili na prošlost i okrenuli se onome što slijedi, a to je nedjeljna utakmice protiv Zrinjskog. Nalazimo se u lošoj situaciji, mlada smo i neuigrana ekipa, ali dajemo sve od sebe i sigurno ćemo istrajati u našim ciljevima ove sezone", izjavio je Oglečevac za portal Klix.ba.

Mladi nogometaš Slavije je svjestan teškog zadatka i zahtjevnog protivnika kakav je Zrinjski, kandidat za titulu prvaka.

"Protiv Plemića očekujemo pravu premijerligašku utakmicu. Zrinjski je pokazao kvalitet ove sezone i neće nam biti nimalo lako. Međutim, ne smijemo kalkulisati. Ovu utakmicu dočekujemo potpuno spremni i uz hrabru i borbenu igru možemo očekivati barem bod, a zašto ne i pobjedu", rekao je Oglečevac.

U nedjeljnom susretu neće biti nepozanica, jer se ekipe vrlo dobro poznaju.

"Znamo šta možemo očekivati od Zrinjskog, jer u toj ekipi nastupaju bivši igrači Slavije. Radi se o sjajnim nogometašima koji su svoju ekipu doveli u sami vrh tabele. Respektujemo ih mnogo, ali ćemo u nedjelju gledati samo sebe i boriti se za sva tri boda", kazao je nogometaš Slavije.

Cilj Slavije je sredina tabele.

"Ne zaostajemo mnogo za ekipama iz sredine tabele. Pobjede kod kuće i pokoji bod sa gostovanja bi nas izveli iz opasne zone i kraj prvenstva bi dočekali mirno. Realno je očekivati da ostanemo u društvu najboljih i siguran sam da će tako i biti na kraju sezone. Imamo kvalitet, ali nam se mnoge stvari nažalost nisu poklopile", smatra Oglečevac, kojeg su donedavno pratile teške povrede.

"Sada sam potpuno spreman, naporno radim i treniram te nastojim ispuniti zahtjeve trenera. Prošao sam pripreme i nadam se da ću dobro odigrati protiv Zrinjskog", završio je Oglečevac.