Nogomet
2

Dujković najavio otvorenu igru Zrinjskog: Na Grbavicu dolazimo da se nadigravamo

Piše: D. B.
Ratko Dujović (Foto: slavijainfo.rs.ba)
Ratko Dujović (Foto: slavijainfo.rs.ba)
U 21. kolu BHT Premijer lige BiH snage će na Grbavici odmjeriti Željezničar i Zrinjski, konkurenti za osvajanje titule prvaka. Golman mostarske ekipe Ratko Dujković je najavio otvorenu igru Plemića i borbu za bodove.

Zrinjski je dobro otvorio proljetni dio prvenstva pobjedom na domaćem terenu protiv Viteza,

"Veoma bitna pobjeda za nas, kako rezultatski, tako i zbog samopouzdanja. Trijumf protiv Viteza je poslužio kao dobar start za nastavak prvenstva", izjavio je Dujković.

Zrinjski u subotu ima teško gostovanje kod Željezničara, ali Plemići definitivno nemaju namjeru da se brane.

"Mi dolazimo da se nadigravamo, kao što to činimo i protiv svake druge ekipe. Dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat, pobijedimo ili odigramo neriješeno. Sve osim poraza će biti pozitivan rezultat", jasan je bio Dujković.

Golman Zrinjskog izuzetno cijeni protivnika.

"Željezničar je kvalitetna i kompletna ekipa. Posebnu pažnju moramo obratiti na prekide", smatra Dujković.

Zrinjski će u četvrtfinalu Kupa BiH igrati protiv Mladosti iz Velike Obarske.

"Ako gledamo kako stvari stoje na papiru, onda smo prošli najbolje od svih, no, nama je jasno da bez profesionalnog pristupa nećemo moći ostvariti plasman u polufinale. Zadovoljni smo žrijebom i nadamo se prolazu", izjavio je čuvar mreže Plemića.

Ovosezonski prioritet Zrinjskog je pozicija koja vodi u Evropu.

"Cilj je jasan, a to je Evropa naredne sezone. Što se tiče titule, to je moguće jer imamo dobar raspored. Ako odigramo kako znamo, mogli bismo postati prvaci", završio je Dujković.