Nogomet
108

Nedim Oglečevac: Borimo se za goli život, Slavija će opstati u Premijer ligi

Piše: D. B.
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Slavije se uoči posljednja dva kola Premijer lige BiH nalaze u nezgodnoj poziciji i bore se za opstanak u Premijer ligi. Iako im u pretposljednjem kolu u goste dolazi Široki Brijeg, a u posljednjem Slavija putuje na gostovanje kod Drine u Zvornik, nogometaši tima iz Lukavice, među kojima je i Nedim Oglečevac, čvrsto vjeruju u opstanak.

"Svima je jasno da se borimo za 'goli život', biti ili ne biti. Sada je nabitnije da ostanemo mirni i 'hladne glave' privedemo sezonu kraju na najbolji način. Za to nam je potrebna pobjeda protiv Širokog Brijega u utakmici koja nam mnogo znači. Pripremamo se maksimalno ozbiljno", izjavio je Oglečevac za portal Klix.ba.

Iako se radi o snažnom protivniku, Slavija mora osvojiti bodove.

"Respektujemo Širokobriježane, među najboljim su ekipama u našoj državi, ali mi moramo razmišljati o nama i našoj igri. Činimo sve što je u našoj moći da se pripremimo te namjeravamo od prve minute zaigrati bez kalkulacija, nametnuti svoju igru i svoj tempo u namjeri da pobijedimo. Samo tako možemo osigurati opstanak u elitnom društvu", rekao je nogometaš Slavije.

Kao najveću opasnost po gol Slavije izdvojio je vremešnog, ali fenomenalnog brazilskog nogometaša Wagnera.

"Najveća opasnost nam sigurno prijeti od Wagnera, koji je najbolji igrač Premijer lige već nekoliko sezona. Ostali igrači Širokog Brijega trenutno nisu na visokom nivou, ali ih moramo respektovati", kazao je Oglečevac.

Slavija bi u subotnjem meču bila zadovoljna samo pobjedom.

"Svaki rezultat koji bi značio pobjedu za nas bio bi zadovoljavajući. Puni plijen je jedino o čemu razmišljamo", jasan je bio desni krilni nogometaš Slavije.

U posljednjem kolu će Slavija biti gost Drini u Zvorniku, ekipi koja se također nalazi u teškoj situaciji.

"O Drini trenutno ne razmišljamo, fokus je na Širokom Brijegu. Pobjedom protiv Širokog Brijega bismo riješili pitanje opstanka", izjavio je Oglečevac.

On je uvjeren da će Slavija i naredne sezone igrati u Premijer ligi.

"Naravno da će Slavija opstati, tako moramo razmišljati i nikako drugačije. Ispadanje u niži rang ne dolazi u obzir. Čvrsto vjerujemo u opstanak", rekao je dvadesetčetverogodišnji nogometaš.

Njegov odlazak iz Slavije na kraju sezone je vrlo moguć.

"Na kraju sezone mi ističe ugovor. U Slaviji sam proveo lijepih pet godina, afirmisao sam se kao igrač, ali je sada došao trenutak za korak dalje. Želim se okušati u nekoj drugoj ligi, ponuda ima, a na kraju sezone ćemo vidjeti koja je najrealnija. Prioritet je da odem u inozemstvo, ali ću detaljno razmotriti šta je najbolje za moju karijeru", završio je Oglečevac.