Nogomet
27

U Slaviji razmišljaju o napuštanju Premijer lige BiH

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Do prve utakmice Slavije u novoj sezoni Premijer lige BiH ostalo je još pet dana, a još uvijek nije poznato da li će ovaj klub igrati naredne sezone u najboljoj bh. nogometnoj ligi.

U nedjelju bi na stadionu u Lukavici trebao gostovati Velež, ali je odigravanje ove utakmice pod znakom pitanja s obzirom na to da u Slaviji ozbiljno razmišljaju o istupanju.

"Teška materijalna i finansijska situacija natjerala je klupsko rukovodstvo da razmišlja o ovom nepopularnom, ali iznuđenom potezu. Klub duguje Vladi Čapljiću i drugim trenerima, igračima, radnoj zajednici, ali i FS BiH i drugim dobavljačima. Jedini spas vidimo u hitnoj reakciji Predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske. Da bi se krenulo u šampionat, Slaviji je potrebno blizu 100.000 maraka. U potpunosti podržavamo odluku Predsjednika RS i Vlade Republike Srpske da se banjalučkom Borcu izađe ususret i dodijeli hitno 320.000 maraka. Stoga se nadamo da će imati razumijevanja i za nas i na taj način nam omogućiti nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sezoni 2015/16. U suprotnom nećemo ni početi takmičenje“, poručili su zvaničnim saopćenjem za javnost iz FK Slavija.

Teška finansijska situacija sve je češća pojava u našim klubovima, a kako stvari stoje, zbog besparice se i Borac i Slavija već nameću kao kandidati u borbi za opstanak.