Nogomet
10

Lambulić: Na Grbavicu dolazimo oslabljeni, opasni su Bajić i Kokot

Piše: D. B.
Igor Lam
Igor Lam
Nogometaši Slavije su loše otvorili proljetni dio sezone i nakon dva poraza imaju teško gostovanje na Grbavici kod Željezničara. Član tima iz Lukavice Igor Lambulić je u izjavi za portal Klix.ba rekao da će Slavija igrati rasterećeno u namjeri da se predstavi u što boljem svjetlu.
Igor Lambulić u dresu Slavije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Igor Lambulić u dresu Slavije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Loš start proljetnog dijela prvenstva nismo očekivali, posebno ne poraz od Radnika kod kuće. Međutim, šta je, tu je, idemo dalje", izjavio je Lambulić,

Njegova ekipa dolazi oslabljena na Grbavicu, ali će uprkos tome dati sve od sebe da se što kvalitetnije suprotstavi Željezničaru.

"Protiv Željezničara će biti izuzetno teško, posebno zbog činjenice da će nam nedostajati čak pet suspendovanih prvotimaca. Ipak, potrudit ćemo se da se pokažemo u što boljem svjetlu i da odigramo bez opterećenja. Željezničar je favorit, to je sigurno", rekao je nogometaš Slavije.

Posebno je saigrače upozorio na napadače Željezničara.

"Moramo se paziti Bajića i Kokota. Oni su zaista odličan tandem", kazao je Lambulić.

Cilj Slavije je prije svega osigurati opstanak.

"Nismo još osigurali opstanak, što nam je prioritet. Ipak, u mnogo boljoj smo situaciji nego ostale ekipe koje se također bore za to. Vjerujem da ćemo i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH", smatra dvadesetšestogodišnji Crnogorac.

Izdvojio je dva favorita za titulu.

"Sarajevo i Široki su glavni konkurenti. Ako nastavi s dobrom igrom, Željezničar također ima šanse", završio je Lambulić.

Utakmica Željezničar - Slavija se igra u nedjelju s početkom u 15:30 sati.