Nogomet
131

Nedim Oglečevac: Ako nam se ukaže prilika za bolju poziciju od osme, bit ćemo spremni

Piše: D. B.
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Oglečevac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Slavije se za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH trenutno pripremaju u Makarskoj. O dešavanjima i atmosferi u ekipi te očekivanjima za nastavak sezone za portal Klix.ba govorio je Nedim Oglečevac.

"Pripreme teku u najboljem mogućem redu, imamo solidne terene i uslovi su veoma dobri. Prvi dio priprema smo odradili u Sarajevu gdje se dosta posvetili fizičkoj spremi. Sada nam je preostao onaj najljepši dio, uigravanje ekipe i rad s loptom. Povreda nema i nadam se da će tako i ostati", izjavio je Oglečevac.

Ekipa će u Hrvatskoj ostati do 20. februara, a do početka proljetnog dijela sezone će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

"Naporno radimo kako bi se što bolje pripremili. Stigli smo 7. februara, a ostat ćemo do 20 februara. Planirano je da do nastavka prvenstva odigramo četiri ili pet prijateljskih utakmica. Sutra ans očekuje susret s Imotskim", rekao je nogometaš Slavije i naglasio da je za napredak u fizičkoj spremi ekipe posebno zaslužan novi kondicioni trener Adnan Maljević. čijim su radom igrači izuzetno zadovoljni.

Fotografija s priprema Slavije
Fotografija s priprema Slavije

U Slaviji nije bilo mnogo promjena u igračkom kadru nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva. Zoranu Kokotu i Nemanji Prodanoviću su istekli ugovori, a kao pojačanje je stigao Damir Rovčanin. Prioritet ekipe iz Lukavice je osigurati opstanak i pokušati osvojiti što bolju poziciju.

"Naravno, najvažnije je osigurati opstanak u Premijer ligi iako smo odradili dobro prvi dio sezone i napravili solidne rezultate te se nalazimo na osmom mjestu. Ako nam se ukaže prilika da osvojimo još bolju poziciju, bit ćemo spremni za taj poduhvat", kazao je Oglečevac.

Tokom pauze je imao nekoliko ponuda, ali ni jedna nije realizovana.

"Bio je ponuda klubova iz Premijer lige i inostranstva, ali dogovor nije postignut. Moj ugovor sa Slavijom važi do kraja sezone", dvadesettrogodišnji nogometaš.

Nogometaši Slavije na treningu u Makarskoj
Nogometaši Slavije na treningu u Makarskoj

Izdvojio je kandidate za titulu i preseljenje u niži rang takmičenja.

"Glavni favorit za titulu je sigurno Sarajevo koje posjeduje najveći broj kvalitetnih igrača. To bi im mogla biti prednos, ali ne mora značiti. Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar ne treba otpisati. S druge strane, u najvećoj opasnosti su Mladost i Radnik, ali ima još dosta utakmica do kraja, prvenstvo je zanimljivo. VIdjet ćemo šta će se dogoditi na kraju", završio je Oglečevac.