Roberto Mancini
0

"Neću otići, morat će me otjerati"

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Talijanskom menadžeru na klupi nogometaša Manchester Cityja Robertu Manciniju pozicija je itekako uzdrmana nakon triju uzastopnih pretrpljenjih poraza.

Nakon Arsenala i Wolverhamptona u Premiershipu, “građane” je porazio i Lech Poznan u Evropskoj ligi, što za vlasnika, šeika Mansoura, koji je u protekle dvije sezone na pojačanja utukao oko 300 miliona funti, svakako ne može biti zadovoljavajuće.

"Nemam namjeru otići. Ostat ću sve dok me City ne otpusti. Šeika Mansoura vidio sam dva ili tri puta i imamo dobar odnos, a u dobrim sam odnosima i s predsjednikom Khaldoonom Al Mubarakom", kazao je Mancini, čija ekipa u Premiershipu nakon 10 kola drži četvrtu poziciju s osam bodova zaostatka za vodećim Chelseajem.

"Kao trener sjedio sam na klupama ekipa koje nisu pobjeđivale poput Fiorentine, Lazija ili Intera, a na kraju bismo pronašli pobjedničku formu."

Sada City čekaju premierligaški okršaji protiv West Bromwich Albiona, pa potom veliki derbi protiv Manchester Uniteda sljedeće srijede. U slučaju neuspjeha mogle bi to biti posljednje utakmice Manciniju na klupi Cityja, a tezu u njegovoj smjeni podgrijavaju i otočki mediji napisima da je svlačionica okrenuta protiv talijanskog stratega.

"Govoriti da su igrači protiv mene je glupost. Imali smo puno teških razgovora, ali oni me slijede. Uoči sezone dobio sam za cilj kvalificirati se za Ligu prvaka i idemo dobro prema tom ostvarenju. Moramo promijeniti trenutnu situaciju koja je teška i uspjet ćemo ako ćemo ostati složni i držati se zajedno. Istina je da smo izgubili zadnje tri utakmice, ali nismo to zaslužili", zaključio je Mancini.

Ohrabrenje Cityjevom menadžeru u ovim teškim trenucima je povratak argentinskog napadača Carlosa Teveza, koji je u srijedu doputovao iz Argentine nakon zaliječene povrede bedrenog mišića, te je odradio prve treninge.

Tevez je ove sezone u devet utakmica u Premiershipu zabio sedam golova, te je izjednačen na vrhu liste najboljih strijelaca lige s Kevinom Nolanom i Florentom Maloudom.