Nogomet
0

Navijači Cityja otvoreno iskazali nezadovoljstvo Mancinijem

Totalsport
Roberto Mancini  (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Tek osvojeni bod njihovih ljubimaca protiv slabašnog Birminghama (0-0) u utakmici 13. kola engleskog nogometnog prvenstva izazvao je veliko nezadovoljstvo navijača Manchester Cityja na Gradskom stadionu u Manchesteru.

Bila je to utakmica u kojoj je City bio bolja ekipa na terenu, ali nije uspio pronaći put do mreže, a tokom susreta navijači "građana" otvoreno su iskazivali svoje nezadovoljstvo protiv italijanskog menadžera Roberta Mancinija po prvi put u 11 mjeseci koliko sjedi na klupi.

" Imali smo 17 prilika u drugom poluvremenu. U redu, možda smo u prvom poluvremenu igrali malo sporo, ali igrači nisu roboti. Igraju sva tri dana jednu utakmicu i umorni su", izjavio je Mancini koji je navijače Cityja posebno iziritirao pet minuta prije kraja kada je iz igre povukao napadača Carlosa Teveza, a uveo defenzivnog veznjaka Garetha Barryja.

Uzrokovalo je to salve zvižduka i nezadovoljstva na Gradskom stadionu.

"Mislio sam da ćemo uvođenjem Barryja doći u bolju poziciju za stvaranje gol-prilika. Carlos se mučio s povredom posljednje dvije ili tri sedmice, pa sam odlučio da ga je bolje zamijeniti. Navijači misle da ako stavite četiri napadača istovremeno u igru da ćete zabiti četiri gola, ali nogomet tako ne funkcionira. Naravno da mogu shvatiti njihove frustracije, ali i ja sam frustriran. I ja želim da zabijamo i pobjeđujemo", dodao je italijanski strateg čija je ekipa s 15 postignutih golova nakon 13 odigranih kola najneefikasnija ekipa od prvih šest na tabeli, a nije zabila na domaćem terenu u posljednja tri premierligaška susreta.

Na kraju je Mancini odbacio tezu o pritisku na vlastitim leđima nakon posljednjeg u nizu slabijih rezultata.

"Ne osjećam nikakav pritisak. Pa mi smo na četvrtom mjestu. Imamo problema jer kada Tevez ne zabije gol, onda i mi ne zabijemo, ali na tome ćemo nastaviti raditi."