Roberto Mancini
0

"Sukob s Tevezom bio je hrabar"

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AP)
Roberto Mancini (Foto: AP)
Talijanski nogometni strateg na klupi Manchester Cityja Roberto Mancini osvrnuo se na verbalni sukob sa kapitenom svoje ekipe Carlosom Tevezom na poluvremenu nedjeljnog premierligaškog susreta s Newcastleom (2-1 pobjeda Cityja).

Mancini je na poluvremenu (kod rezultata 1-1, op.a.) počeo prigovarati svojim igračima da ne igraju kako je on zamislio, na što mu je Tevez rekao da je taktika postavljena predefanzivno. Potom je Mancini Tevezu, prema navodima engleskih medija, opsovao majku iskazujući svoj autoritet, a omaleni argentinski napadač se u naletu bijesa unio talijanskom menadžeru u lice. Fizički obračun spriječili su ostali Cityjevi igrači.

"Ono što se događa u našoj svlačionici isto je što se događa i u drugim svlačionicama. Moja je ekipa na poluvremenu  zaspala, a moj sukob s Tevezom bio je poziv na buđenje za sve. Može te ga okarakterizirati kao sukob s “jaj...” Mentalitet u Engleskoj drugačiji je od onog u Italiji. S vremena na vrijeme dobro je malo prodrmati momčad. Uostalom, na kraju smo pobijedili i to zasluženo. Stoga mislim da je poziv na alarm dobro odjeknuo", rekao je Mancini, uz dodatak da je ipak glupost da je u svađi argentinskom napadaču opsovao majku.

"Glupost je da sam uvrijedio Tevezovu majku. Sve smo raščistili prije nego li je započelo drugo poluvrijeme, a uostalom, rukovali smo se i kada sam ga zamijenio.

Nakon sedam prvenstvenih kola City drži drugo mjesto na tabeli s 14 bodova, četiri manje od Chelseaja, ekipe kojoj su “građani” nanijeli jedini poraz u sezoni upravo Tevezovim golom (1-0).

"Sada smo drugi i nadam se da ćemo ondje i ostati do kraja sezone. Mislim da je normalno da je Chelsea s Carlom Ancelottijem prvi. Možemo li doći na sam vrh? Nemojmo se sada zanositi, bit će fešte ako i završimo drugi, no nikad se ne zna."