Ciro Ferrara
0

"Neću napustiti brod koji tone"

Totalsport
Ciro Ferrara (Foto: AP)
Ciro Ferrara (Foto: AP)
Ciro Ferrara, trener Juventusove ekipe koja je u 19. kolu Serije A "pala" 3-0 u Torinu od Milana nije želio ponuditi ostavku o kojoj talijanski mediji u posljednje vrijeme bruje.

No, kazao je da će prihvatiti svaku odluku koju donese upravljačka struktura kluba, nakon što je njegova ekipa pretrpjela treći poraz u posljednje četiri prvenstvene utakmice.

"Istina je da nismo mnogo pokazali u napadu, ali dobro smo igrali i odbranu protiv Milana koji je poentirao isključivo nakon prekida. Nalazimo se u teškoj situaciji, momčadi nas kažnjavaju gotovo u svakoj prilici za pogodak. Sistem 4-4-1-1 kojeg sam isprobao očito se nije pokazao valjanim, no moramo sam se njemu prikloniti djelomično i zbog povreda koje kroje tim. Bila je to primorana odluka, no ona je bila moja i ja za nju prihvatam posljedice", kaže Ferrara, a jedna od posljedica mogao bi biti i otkaz.

Već se spominje ime nasljednika (Guus Hiddink), navijači su nezadovoljni (palili su sjedišta u posljednjim minutama meča), no iskusni trener o napuštanju klupe ne razmišlja:

"Mislim da ne riskiram posao, više sam skoncentrisan na to da ovu situaciju preokrenemo u našu korist. Sve ostalo nije na meni, ja nisam taj koji donosi odluke. Moje je činiti sve što mogu da nas iz ovoga izvučem, a odluke koje budu donesene ću prihvatiti. Nisam tip osobe koja napušta tonući brod, to nije moj stil. Shvatam razočarane navijače, ali razočarani smo i mi i žalimo zbog loših rezultata", dodao je.