Il Corriere dello Sport
0

Ferrara na sastanku s čelnicima Juventusa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Il Corriere dello Sport javlja da su vodeći ljudi torinskog Juventusa pozvali na sastanak svog trenera Ciru Ferreru dan nakon novog ovosezonskog podbačaja, poraza u gostima od Chieva 1-0 u 20. kolu Serije A.

Bio je to četvrti Juventusov prvenstveni poraz u zadnjih pet utakmica. Ekipa je pala na peto mjesto na tabeli, sa 13 bodova manje od vodećeg Intera, a još ranije ove sezone oprostila se i od Lige prvaka. Talijanski mediji već duže vrijeme kalkuliraju s opcijom prema kojoj će klupu ''stare dame'' preuzeti nizozemski stručnjak, selektor ruske reprezentacije Guus Hiddink.

Predsjednik kluba Jean-Claude Blanc, sportski direktor Alessio Secco i tehnički direktor Roberto Bettega sastali su se s Ferrarom kako bi analizirali negativno razdoblje ekipe i zajednički poduzeli korake ka povratku na pobjedničke staze. Očekuje se da čelnici Juventusa ipak neće smijeniti Ferraru, iako ovaj nije ispunio očekivanja.

U međuvremenu, Juventusovi igrači također su se ''posuli pepelom'' zbog izdanja koja pružaju na terenu. Tako je legendarni golman Gianluigi Buffon konstatirao ''da posljednje utakmice tima nisu bile dostojne Juventusa'', dok je stoper Giorgio Chiellini poručio:

"Izgubili smo sedam od zadnjih deset utakmica, mislim da se to nije nikada dogodilo u historiji Juventusa. Normalno je da smo predmet kritika. Trudimo se dati više od 100 posto svojih mogućnosti, ali iz utakmice u utakmicu ponavljamo iste pogreške. No, svi smo uz trenera Ferraru, svi plovimo u istoj barci."