Edin Džeko
0

"Ne smijemo kiksati protiv Rumunije"

Sarajevo-x.com
Džeko na treningu reprezentacije u Hrasnici (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Džeko na treningu reprezentacije u Hrasnici (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Napadač naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko odradio je i drugi trening sa svojim saigračima na stadionu u Hrasnici, nakon kojeg je istakao da nas očekuje teška utakmica protiv Rumuna, ali da je uvjeren u pobjedu.

"Znam da su dobra ekipa i da nam neće biti lako da osvojimo bodove. Nisam ih gledao, ali znam da imaju dosta igrača koji godinama igraju u najboljim evropskim klubovima. Ovo im je 'zadnji voz' da se uključe u borbu za drugo mjesto. Sigurno je da o tome razmišljaju i znaju da ćemo ih otpisati ukoliko ih pobijedimo. Svakako da će im to biti pritisak, ali nama je najvažnije da se skoncentrišemo na nas i da što spremni dočekamo subotnji duel. Ne smijemo sebi priuštiti kiks jer nam je ovo jedna od najvažnijih utakmica i tako ćemo i ući u subotnji meč", rekao je igrač Manchester Cityja za SCsport.ba.

Džeko je istakao da ne sumnja da će Bilino polje biti ispunjeno kao i uvijek.

"Vjerujem da će tribine Bilinog polja biti pune i ne brinem se da će izostati gromoglasna podrška", rekao je nekada najbolji strijelac Bundeslige.

Nova akvizicija bogatih šeika odigrao je svih 90 minuta protiv Chelseaja, ali nije uspio upisati svoj prvi prvenstveni gol. Džeko je vodio žestoku borbu sa stoperima londonskih plavaca.

"I dalje osjećam umor od te utakmice, ali imamo cijelu sedmicu da se pripremimo i odmorimo, jer je pred nama veoma teška utakmica", rekao je Džeko.