Carlos Tevez
0

"Ne slažem se s načinom na koji Mancini vodi momčad"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Subotnji mančesterski derbi, koji će biti igran na stradionu "građana" u sklopu 35. Premiershipovog kola, počeo je s, kako to obično biva, folklorom prepucavanja.

U središtu se ponovno našao Carlos Tevez, argentinski napadač koji je dres Uniteda zamijenio Cityjevim. Kao što je to bio slučaj pred ogled u Carling Cupu (Tevez zabio sva tri gola u porazu 4-3 iz dvije utakmice), tako se i sada počelo iznositi prljavo rublje na uvid javnosti.

Branič "crvenih vragova" Rio Ferdinand tako podsjeća da je Tevez bio primoran napustiti klub jer se nije zalagao na treninzima.

"On je zanimljiv lik. Kada je igrao za nas štedio je svu energiju za utakmice. Shvaćate? Nije se previše angažirao na treninzima. Naporno je radio tek u teretani, u tom je smislu bio pravi profesionalac, ali sve je bilo usmjereno prema utakmicama, ne i treninzima s ostatkom tima. Tako se ne radi", "povjerio" se medijima Ferdinand.

Tevez se, zanimljivo, ovaj put nije želio spuštati na razinu komunikacije koja stiže s Old Trafforda. Štoviše, nahvalio je njihova napadača Waynea Rooneyja riječima "najbolji je na svijetu i bila je privilegija igrati uz njega", za razliku od nekih prijašnjih susreta kada nije šutio, pa je Garyja Nevillea nazvao "moronom".

Strelice "otrova" okrenuo je Tevez ovaj puta u smjeru svojega kluba, preciznije, na udaru se našao menadžer Roberto Mancini.

"Igrači nisu zadovoljni načinom na koji nas vodi. Znate, kraj sezone je ovdje, svi smo umorni, a očekuju nas naporne utakmice. On svejedno traži dva treninga dnevno što ja nikako ne mogu shvatiti. Ali, da se razumijemo u potpunosti, on je menadžer, a ja igrač. Njegova je posljednja i ja s time nemam problema."

Podsjetimo da je United trenutačno drugoplasirana ekipa Premiershipa (73) s bodom manje i utakmicom više od vodećeg Chelseaja. City se nalazi na četvrtom mjestu (62), onom koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka, a Carlos Tevez za sada na kontu prvenstvenih golova ima brojku 21.