Alex Ferguson
0

"Ni danas ne žalim zbog Tevezovog odlaska"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Argentinski napadač Carlos Tevez ove sezone igra u velikoj formi u Manchester Cityju, koji će u subotu ugostiti gradskog rivala Uniteda, u kojem je Tevez igrao u protekle dvije sezone.

Tevez je ove sezone postigao 22 gola za City, a u ovoj kalendarskoj godini je s 13 golova najbolji strijelac u Premiershipu. Niko drugi nije toliko postigao u 2010. godini.

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson svejedno tvrdi da mu nije žao što njegov klub prošle sezone nije potpisao trajni ugovor s 26-godišnjim argentinskim reprezentativcem.

"Odlazak Teveza s Old Trafforda kod mene nije ostavo nikakav gorak okus i ne žalim zbog njega. Neki igrači s vremena na vrijeme odlaze iz kluba i mijenjaju sredinu, a mi nastavljamo i dalje svojim putem nakon toga. Ne mogu osporiti da je Carlos ove sezone u dobroj golgeterskoj formi. Imao je i kod nas dobru prvu sezonu, moram priznati, ali u drugoj nije tako puno igrao", komentirao je Ferguson.

United je uoči subotnjeg gradskog derbija na drugom mjestu sa 73 boda, četiri manje od vodećeg Chelseaja. Jasno je da bi ga bilo koji rezultat osim pobjede potpuno udaljio od odbrane naslova prvaka, koja je i ovako teško ostvariva misija za ''crvene vragove''.

City je četvrti sa 62 boda, jednim više od Tottenhama, pa je i za Manchester City utakmica vrlo važna, jer četvrto mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.