Neodgovorno ponašanje
40

Ne prestaju kritike na račun Jovića: Taj dečko će sam sebi uništiti karijeru

K. H.
Dragoslav Stepanović (Foto: EPA-EFE)
Dragoslav Stepanović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski trener Dragoslav Stepanović iznio je niz kritika na račun napadača Real Madrida Luke Jovića koji se nedavno našao na udaru tamošnje javnosti jer nije poštovao pravila izolacije.
Iako je Stepanović ranije imao puno razumijevanja za Jovića i čak je u kritikovao srbijanske selektore što ne koriste njegov potencijal na pravi način, ovaj put jasno je kritikovao ponašanje napadača Real Madrida.

"To je jedini čovjek koji 100 posto radi ono što će mu uništiti karijeru, odnosno radi protiv sebe. Imao je sreću što je u Eintrachtu dobio priliku za igru, a zatim je napravio najveći transfer u historiji Srbije kada je prešao u Real Madrid. Ne mogu da vjerujem da taj dečko sebi ovo radi", rekao je Stepanović za Kurir, pa nastavio:

"Znam kakav je život prije nogometa imao i da je kao dijete spavao u autu s ocem da bi dočekao trening u Crvenoj zvezdi, podnio je veliku žrtvu da bi postao ovo što je danas i pogledajte šta sada radi. Ne znam, očigledno ne misli na druge, a ni na sebe. Kada ti kažu da je zabrana izlaska, ti se praviš da nisi razumio? Bolje mu je da šuti i da se ne oglašava, ne mogu da vjerujem da je napravio nešto ovako", završio je ovaj srbijanski trener koji je u prošlosti bio jedan od kandidata za selektora nogometne reprezentacije BiH.

Jović se nakon svega izvino javnosti zbog svog ponašanja, a nakon svega ga je kritikovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji mu je zaprijetio zatvorom ukoliko još jednom prekrši izolaciju.