Lionel Messi
0

"Ne postoji rivalstvo između mene i Ronalda"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Nakon prijateljskog susreta nogometnih reprezentacija Argentine i Portugala u Ženevi, Cristiano Ronaldo je izjavio kako ovo nije bio dvoboj između njega i Lionela Messija. Vrlo slično je govorio i najbolji svjetski nogometaš iz Argentine.

Dvojica nogometaša koje španski mediji konstantno uspoređuju u Primeri kroz njihov statistički učinak u Barceloni odnosno Real Madridu (obojica su u prvenstvu postigli po 24 gola, op.a.), dali su svoj značajni obol na zaleđenom terenu Gradskog stadiona u Ženevi. Messi je asistirao Di Mariji za vodstvo Argentine, potom je Cristiano Ronaldo svojim golom izjednačio, samo da bi Messi u 90. minuti realizirao penal za pobjedu Argentine 2-1.

"Ovo nije bila utakmica između Cristiana i mene, ili između Barcelone i Real Madrida. Ronaldo i ja se ne takmičimo međusobno kako bi ustanovili koji je od nas dvojice bolji igrač, mi igramo za dobrobiti naših ekipa", rekao je Messi, a onda se kratko osvrnuo i na utakmicu.

"Tražio sam da odigram svih 90 minuta. Pošto sam ostao do kraja na terenu, normalno je da sam izveo penal, što je i inače moja dužnost. Selektor je od mene tražio da odigram na poziciji koju manje-više igram i u Barceloni, kao 'lažna devetka', malo iza napadača", kaže Messi.