Cristiano Ronaldo o derbiju
0

"El clasico nije dvoboj mene i Messija"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Svesti "el clasico" na njegovo nadigravanje s Lionelom Messijem bilo bi glupo, smatra Cristiano Ronaldo, zvijezda Real Madrida.

Portugalac trenutno predvodi tabelu najboljih strijelaca španskog prvenstva s 14 postignutih golova. Barcelonin predvodnik Messi na jednom je manje, no, proširi li se njihovo majstorstvo i na ostala takmičenja dolazi se do brojke da je Argentinac postigao 25 golova u 20 utakmica, a Ronaldo 20 u 22.

"Glupo je tu utakmicu svesti na naš ogled budući da je riječ o susretu dvije najbolje španske nogometne ekipe. Messi će, kao i ja, dati sve od sebe da pomogne svojoj ekipi", rekao je Ronaldo.

"Ja sam samo dio ekipe u kojoj svi imamo svoje odgovornosti".

Portugalac je protiv Barcelone odigrao pet utakmica, ali na prvi gol još uvijek čeka. S druge strane Messi je sedam puta tresao Realovu mrežu u osam ogleda protiv njih.

"Nisam opterećen golovima pa tako niti time da postignem gol baš Barceloni. Želim postići pogodak protiv svakog kluba s kojim igramo i uvijek dajem sve od sebe. Istina je, bilo bi nešto posebno dati gol Barceloni, ali za tu utakmicu nisam isključivo time motiviran", zaključio je Ronaldo.