Juan
0

"Ne mogu navijati za Lazio čak ni protiv Intera"

Totalsport
Romin brazilski odbrambeni igrač Juan tvrdi da u prvenstvenoj utakmici 36. kola Serije A između Lazija i Intera na Olimpijskom stadionu u Rimu neće navijati za rimski tim.

Nakon što je prošle nedjelje Roma u gradskom derbiju pobijedila Lazio s 2-1, zadržala je bod prednosti ispred Intera na vrhu tabele. Jasno je, dakle, da Roma drži konce svoje sudbine u svojim rukama, te da bi s maksimalnim učinkom do kraja prvenstva osigurala prvi naslov nakon 2001. godine.

No, ukoliko "vučica" ne osvoji maksimalan broj bodova u zadnja četiri kola, itekako će biti zainteresirana i za podbačaje Intera. Bez obzira na takvu situaciju, Juan tvrdi da 2. maja neće moći navijati za Lazio protiv Intera.

"Ne mogu, iako znam da bi nam Lazio mogao pomoći u utrci za naslov. Jednostavno ne mogu nikada navijati za Lazio", tvrdi Juan.

Potom je ponudio svoj osvrt na pobjedu Rome protiv Lazija.

"Puno nam znači ta pobjeda, s obzirom na rivalitet između dva kluba. Sada znamo što nam je činiti do kraja prvenstva, u preostala četiri kola. Sve ovisi o nama, sami krojimo svoju sudbinu", dodao je 31-godišnji brazilski branič, član Rome od 2007. godine.