Velika euforija
0

Navijači Rome na ulicama slavili prvo mjesto!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Velika euforija zavladala je među navijačima Rome nakon što su njihovi ljubimci prvi puta ove sezone preuzeli čelnu poziciju u talijanskoj nogometnoj Seriji A.

Roma je u nedjelju na svom Olimpijskom stadionu pobijedila Atalantu s 2-1 u 33. kolu, te upisala petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, a 23. utakmicu bez poraza. Budući da je branitelj naslova Inter u subotu osvojio samo jedan bod na gostovanju kod Fiorentine (2-2), Roma je pet kola prije kraja preuzela vodstvo na tabeli sa 68 bodova, jednim više od Intera, a četiri više od Milana, koji je u nedjelju odigrao 2-2 na San Siru protiv Catanije.

Sljedeće kolo donosi nova uzbuđenja u Seriji A. Inter će u Milanu dočekati Juventus, a Roma će biti formalni gost u gradskom derbiju protiv Lazija.

Romini navijači nakon pobjede protiv Atalante su po ulicama ''vječnog grada'' slavili kao da je naslov prvaka već osvojen, ali uvijek oprezni trener ''vučice'' Claudio Ranieri ne želi niti čuti za slavlje prije vremena...

  • Za Inter će utakmica protiv Juventusa biti ključna u pokušaju da nas dostignu ili prestignu, a nas očekuje vrlo težak dvoboj protiv Lazija. To je tek prvo od pet teških iskušenja koje nas čekaju do kraja sezone. Ni slučajno se ni u jednoj utakmici ne smijemo umisliti! Idemo od utakmice do utakmice. Ipak, ugodna je spoznaja da su dosad drugi imali sve pod kontrolom, a od danas sve ovisi o nama", rezimirao je Ranieri.

Milan je, pak, propustio potpuno zakomplicirati borbu za naslov. Protiv Catanije je s dva pogotka Marca Borriella uspio sustići vodstvo gostiju 2-0, ali ne i prestići. To je bio već treći uzastopni remi ''rossonera'' na San Siru. Prethodno su i protiv Napolija i protiv Lazija odigrali 1-1. Da su dobili samo dvije od te tri utakmice, sada bi bili bodovno poravnati s Romom, a ovako zaostaju za četiri boda.

Trener Leonardo, svejedno, nije bio sasvim nezadovoljan nakon remija protiv Catanije.

"Mi nećemo odustati od borbe za naslov. Nakon današnje predstave u drugom poluvremenu sam još veći optimist. Pokazali smo u nastavku utakmice da imamo karatker i ponos, a to me usrećuje. Inter je u zadnje vrijeme imao podosta podbačaja. Roma je u najboljoj formi, ali njih čeka i najteži raspored do kraja. Mi čekamo svoju priliku, ako se ukaže. Možda će i naši konkurenti neplanirano gubiti bodove, kao što se to nama događalo", izjavio je Leonardo.