Zagužvalo se u Italiji
0

Roma pobjedom prišla na bod Interu

Totalsport
De Rossi slavi vodeći gol (Foto: Reuters)
De Rossi slavi vodeći gol (Foto: Reuters)
Derbi-utakmicu 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva na Olimpijskom stadionu odigrali su Roma i Inter. Trećeplasirana "vučica" zadržala je lidera i aktuelnog prvaka pobjedom 2-1 i približila se na bod zaostatka.

Ovaj rezultat ponudio je priliku i Milanu da se približi gradskom rivalu na tabeli Serije A. Hoće li to učiniti znat će se nakon sutrašnjeg ogleda na San Siru protiv Lazija.

Inter je već neko vrijeme u nezavidnoj formi kada su prvenstvene utakmice u pitanju. Prije no što su u prošlom kolu savladali Livorno 3-0 ostvarili su niz od pobjede, poraza i čak pet remija čime su izgubili veliki dio vodstva pred konkurentima u prvenstvu.

Novi poraz u potpunosti je zakomplicirao vrh tabele, pa tako i dalje vodeći Inter ima 63 boda, drugoplasirana Roma 62, a Milan uz utakmicu manje 59.

Daniele De Rossi pogodio je za vodstvo domaćina u 17. minuti utakmice iz blizine nakon greške golmana Julija Cesara, a na 1-1 je svojim 18. golom ove sezone u Seriji A izjednačio najbolji Interov strijelac Diego Milito.

Tri boda Romi, koja je u prvenstvu posljednji put poražena 28. oktobra prošle godine od Udinesea (2-1), donio je Luca Toni u 73. minuti udarcem s nekih 11 metara. Ukupno je ovo bila 21. uzastopna utakmica Serije A u kojoj Roma nije poražena.

Dodajmo i da je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade utakmice Milito imao priliku za novi pogodak. Remiju se ispriječila desna stativa.

Francesco Totti je u 86. minuti zamijenio Mirka Vučinića. Bio je to njegov prvi prvenstveni nastup za Romu od 13. februara. Serie A, 30. kolo:

Roma - Inter 2-1 (De Rossi 17, Toni 73 / Milito 66)

Slijedi meč Palermo - Bologna.

Tabela: 1. Inter 63, 2. Roma 62, 3. Milan 59 (-1), 4. Palermo 48, 5. Sampdoria 47...