Massimo Moratti
0

"Ne dovodimo Zlatana Ibrahimovića"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Dolaskom Rafaela Beniteza na klupu Interove nogometne ekipe započet će i mijenjanje "krvne" slike sastava koji je u prošloj sezoni pokorio Ligu prvaka i u Italiji uzeo naslov u prvenstvu i Kupu.

Jedan od onih koji bi mogli napustiti Interove redove je tamnoputi napadač Mario Balotelli koji je sam u nekoliko navrata zagovarao upravo takav rasplet, ali jednako toliko puta i znao reći da je u Interu sretan. Svojim djelima (bacanje Interovog dresa, oblačenje Milanovog), pak, bacao je sumnju na svoje zadovoljstvo.

U srijedu je Balotelli još jednom ponovio da se vidi i u drugim klubovima. Navodno je zainteresovan engleski Premierligaš Manchester City, što je potvrdio i predsjednik kluba Massimo Moratti riječima: "Svjesni smo njihovog interesa."

Ipak, ono važnije za Inter je eventualni dolazak (povratak) Zlatana Ibrahimovića u klub. Takvo što sugerišu talijanski mediji, a Moratti kaže: "Zagovornik sam njegovog povratka jer je on istinski prvak, ali takvo nešto trenutno je nerealno očekivati. Tim ćemo graditi na drugačiji način."