Nogomet
0

Navijačima koji su napali Kadleca 110.000 eura kazne

Totalsport
Michael Kadlec
Michael Kadlec
Dvojica navijača njemačkog drugoligaša Kölna koji su 22. aprila fizički napali češkog nogometaša Bayer Leverkusena Michala Kadleca (27), proglašeni su krivima i izrečena im je kazna.

Sud u Kölnu kaznio je Davida Z. (20) dvogodišnjom uvjetnom zatvorskom kaznom uz 80 sati društveno korisnkog rada, dok je drugog napadača, Remigusa W. (24), sankcionirao sa 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne i također 80 sati društveno korisnog rada.

Isto tako, obojica kombinirano moraju platiti kaznu od 110.000 eura, od čega 100.000 Kaldecovom poslodavcu Bayeru, a 10.000 eura samom igraču za pretrpljenu štetu.

Obojica osuđenih navijača su nezasposleni i žive s roditeljima, tako da će im biti prilično teško isplatiti kaznu, ali će im u Bayeru vjerovatno izaći u susret mogućnošću dugoročne otplate na 30 godina.

Podsjećamo, Kadlec i njegova djevojka napadnuti su u Kölnu ispred lokalnog disko-kluba Ivory. Samom igraču slomljen je nos, zbog čega je operaciji podvrgnut u dva navrata, te je na Euru u Ukrajini i Poljskoj zaigrao sa zaštitnom maskom.

Bayer i Köln inače su ljuti regionalni rivali.