Pred utakmicu hrvatskog Kupa
2

Vida otvorio pivo pred igračima pa zaradio kaznu

FENA
Domagoj Vida
Domagoj Vida
Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka Dinama kaznilo je Domagoja Vidu sa čak 100.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja na putu prema Vrsaru gdje 'modre' danas očekuje utakmica 16-ine finala hrvatskog Kupa protiv kluba iz istarske Prve ŽNL.

Vida je kažnjen jer je u autobusu pred trenerom i svim igračima otvorio pivu nakon čega ga je trener Ante Čačić izbacio iz autobusa i to u Vukovarskoj ulici, svega nekoliko kilometara od maksimirskog stadiona. Stoper 'modrih' je tako popio najskuplju pivu u životu.

"Uprava kluba GNK Dinamo donijela je odluku kojom se Domagoj Vida kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 100.000 eura. Vida je kažnjen zbog nesportskog ponašanja koje se dogodilo prije puta na utakmicu 1/16 finala Hrvatskog kupa Vrsar - Dinamo. Temeljem naprijed navedenog prekršaja, igraču se izriče sankcija u skladu s Pravilnikom o premijama i nagradama igrača i stručnih nogometnih djelatnika, te disciplinskim odredbama za nogometnu sezonu 2012/2013," , stoji na službenoj internetskoj stranici kluba.

Ovo je već peti disciplinski prekršaj igrača Dinama u posljednjih 30 dana. Prvo je Sammir zbog silnih noćnih provoda kažnjen sa 270.000 eura, a potom su iz prve ekipe udaljeni Nikola Pokrivač, Jerko Leko i Arijan Ademi.

Pokrivač je na 'ledu' zbog noćnog izlaska na Krku kada mu je policija oduzela vozačku dozvolu nakon što je odbio alkotest. Leko nije u konkurenciji jer je nije dovoljno 'gladan uspjeha", dok je Ademi udaljen iz prve ekipe jer je pokazao nezadovoljstvo izlaskom iz igre na utakmici protiv Istre 1961 u Puli (1:0). Ademi je kasnije ipak pomilovan i vraćen u krug kandidata koji konkuriraju za prvi tim.