Novčane kazne za Zrinjski, Borac, Sarajevo, Željezničar...

F
FENA
22.11.2012. u 20:25
0
14
Novčane kazne za Zrinjski, Borac, Sarajevo, Željezničar...
0
Novčane kazne za Zrinjski, Borac, Sarajevo, Željezničar... Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu kaznila je Zrinjski s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola Premijer lige BiH protiv Rudara.
Zbog propusta u organizaciji utakmice 13. kola protiv Širokog Brijega banjalučki Borac je kažnjen sa 2.000 KM, dok je Zvijezda iz Gradačca kažnjena s 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Leotarom.

Dopredsjednik Zvijezde Nurudin Peštalić kažnjen je s 1.000 KM zbog neodgovornog ponašanja, dok je igrač tog kluba Almir Halilović zbog isključenja kažnjen zabranom igranja tri utakmice.

Željezničar je kažnjen s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 13. kola protiv Veleža.

Zbog neodgovornog ponašanja tokom utakmice sa Sarajevom kažnjen je trener FK Slavija Dragan Macan zabranom vođenja ekipe u jednoj utakmici i s 300 KM.

Igrač Travnika Adin Lihovac kažnjen je s tri utakmice suspenzije zbog isključenja, dok su po dvije utakmice suspendirani Anto Radeljić (Zrinjski) i Kenan Horić (Čelik).

Zbog propusta u organizaciji utakmice 14. kola protiv Rudara kažnjen je GOŠK sa 2.000 KM, a ista kazna izrečena je i FK Sarajevo zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača i ubacivanja u ograđeni dio terena tokom meča sa Zrinjskim.

FK Borac kažnjen je sa 3.000 KM zbog uništavanja pvc stolica, upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača i ubacivanja u ograđeni dio terena tokom utakmice protiv Travnika na "Piroti".

Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u ograđeni dio terena tokom Kup utakmice protiv Širokog Brijega, kažnjen je Čelik sa 2.000 KM, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: