Nogomet
0

Navijači Zrinjskog iz sigurnosnih razloga vraćeni iz Tuzle

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Sloboda je danas na Tušnju pred 2.000 gledalaca savladala mostarski Zrinjski sa 1:0, ali je ova premijerligaška utakmica imala svoje "poluvrijeme" i van tuzlanskog stadiona.

Kako saznajemo, u Tuzlu je stigla manja grupa navijača Zrinjskog, poznatijih po imenu Ultras, ali koji nisu ušli na stadion Tušanj.

"Jedan autobus s navijačima mostarskog Zrinjskog stigao je u Tuzlu, a vraćen je sa stadiona zbog procjene da im se ne može garantovati sigurnost. Pod policijskom pratnjom oni su napustili Tuzlu, a najbitnije je da nije bilo povrijeđenih", kazali su nam u MUP-u TK.

Zanimljivo, organizovanog navijanja tuzlanskih navijača, poznatijih po imenu Fukare, nije bilo na današnjoj utakmici, a spekulisalo se kako je dio pripadnika te skupine danas bojkotovalo utakmicu.

Saznajemo kako je autobus s navijačima Zrinjskog danas gađan u tuzlanskom naselju Miladije, a nakon dolaska na stadion odlučeno je da se Mostarci vrate kući kako bi se izbjegle dalje neželjene scene.

Inače, netrpeljivost među pripadnicima dvije navijačke grupe traje duži vremenski period. Eskalacija se dogodila 26. maja 2009. godine kada je autobus s navijačima Slobode koji su se vraćali iz Širokog Brijega zapaljen.

Utakmica Prve lige Federacije BiH između Branitelja i Slobode, koja je igrana 23. maja 2013. godine prekinuta je zbog napada pristalica Zrinjskog na navijače Slobode.