Liga prvaka, 4. kolo
0

Navijači žele reprizu utakmice Inter - Tottenham

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rafael Benitez vraća se u Englesku prvi put nakon odlaska sa klupe Liverpoola, a tamo će stići sa svojim Interom kojeg dočekuje opasni Tottenham, klub koji je zamalo uspio anulirati nedostatak od četiri gola u prošlom kolu.

Navijači na stadionu kao i publika pored malih ekrana nadaju se barem približno uzbudljivoj utakmici onoj koja je odigrana na stadionu Giuseppe Meazza u prošlom kolu Lige prvaka, a završila je rezultatom 4:3 za Inter.

Ako gledamo tradiciju, moguće je da će se ponoviti takav rezultat u korist domaćina, jer je u posljednje tri utakmice na White Hart Laneu Benitez upisao isto toliko poraza.

Inter se ipak nada pobjedi, kojom bi obezbijedili prolazak među 16 najboljih ekipa, dok u Tottenhamu razmišljaju drugačije nadajući se da će ih ponovo predvoditi blistavi Gareth Bale.

U drugom susretu ove grupe igraju Werder i Twente. Obje ekipe se nadaju pobjedi, koja bi im u slučaju Tottenhamovog poraza povećala šanse za prolazak u naredni krug.

Lyon našeg Miralema Pjanića ima priliku da uđe u historiju kao prvi francuski klub koji je uspio pobijediti Benficu u Lisabonu. Ova dva kluba srest će se u 4. kolu grupe B, a Francuzi će pokušati zadržati maksimalan skor od tri pobjede iz tri susreta. Benfica je iz tri meča, osvojila isto toliko bodova.

Na rasporedu grupe B je i meč između Hapoela i Schalkea. Izraelci nisu uspjeli osvojiti nijedan bod, dok Schalke zauzima drugo mjesto na tabeli, iako im forma u Bundesligi nije blistava.

Raspored 4. kola Lige prvaka:

Grupa A

Tottenham - Inter Milan 20:45 Werder Bremen - FC Twente 20:45

Grupa B

Benfica - Lyon 20:45 Hapoel Tel Aviv - Schalke 20:45

Grupa C

Bursaspor - Manchester United 20:45 Valencia - Rangers 20:45

Grupa D

Rubin Kazan - Panathinaikos 18:30 FC Copenhagen - Barcelona 20:45