Poruka na granati
73

Navijači ukrajinskog Dinama na bizaran način podržali uhapšene Bad Blue Boyse

N. K.
Dinamovi navijači stižu na saslušanje (Foto: EPA-EFE)
Dinamovi navijači stižu na saslušanje (Foto: EPA-EFE)
Navijači kijevskog Dinama podržali su Bad Blue Boyse putem društvenih mreža nakon jezivih nereda u Atini tokom kojih je život izgubio navijač AEK-a.
Međutim, javnost su tom prilikom posebno zaprepastili načinom na koji su to učinili s obzirom na to da su na raketnoj granati ispisali bizarne poruke.

Dok je na jednoj pisalo "Free BBB" aludirajući tako da se uhapšeni Hrvati trebaju osloboditi, na drugoj je stajala još bizarnija poruka "07.08.23. Atina, BBB su kraljevi Evrope".

Bizarnu poruku su ispisali na granati (Foto: Instagram)
Bizarnu poruku su ispisali na granati (Foto: Instagram)

Od ranije je poznato da su navijači kijevskog Dinama u bratskim odnosima sa Zagrepčanima, ali i navijačima Rome i Panathinaikosa.

Podsjetimo, u noći između ponedjeljka i utorka došlo je do incidenta između Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u kojem je nastradao Michalis Katsouris, inače pristalica atinskog kluba.

Dinamo je danas reagovao saopštenjem u kojem oštro osuđuje istupe grčkog prvoligaša AEK-a koji traži kaznu za hrvatskog prvaka i eventualno izbacivanje iz evropskih takmičenja zbog navijačkih nereda.

S druge strane, predsjednik Jugoistočnog policijskog sindikata Atike Giorgos Kalliakmanis rekao je da su njegove kolege, službenici ELAS-a, napravili greške koje su na kraju dovele do gubitka života 29-godišnjaka.