Harry Redknapp
0

"Navijači su bili prevaga protiv Stokea"

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: Reuters)
Harry Redknapp (Foto: Reuters)
Harry Redknapp, menadžer nogometaša Tottenhama, bio je vrlo zadovoljan izvedbom svoje ekipi u pobjedi nad Stokeom 3-2 u 32. kolu Premiershipa na White Hart Laneu. Najviše su ga ipak oduševili navijači.

"Uživao sam gledati kako smo igrali u prvom poluvremenu, kako smo raznovrsno napadali, bilo je to pravo zadovoljstvo gledati. Iako smo u prvom dijelu zabili tri gola, Stoke nas je stavio pod pritisak. Ipak, sve u svemu, oduševljen sam načinom na koji smo odigrali ovu utakmicu, posebno u prvom poluvrememu", komentirao je Redknapp prvu pobjedu svoje ekipe nakon gotovo dva mjeseca.

Jedan gol za domaću ekipu postigao je Luka Modrić, dok je dvostruki strijelac bio Peter Crouch, koji je oba pogotka postigao glavom. Crouch je, podsjećamo, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, u kojoj je Real u Madridu pobijedio Tottenham s 4-0, dobio drugi žuti, odnosno crveni karton već u 15. minuti, čime je uvelike olakšao posao ''kraljevskom klubu''. Čak je i trener Reala Jose Mourinho označio isključenje visokog centarfora kao glavni razlog viđenog epiloga na stadionu Santiago Bernabeu.

" Naši navijači su bili izvanredni protiv Stokea. Naročito mi je drago da su stali iza Croucha, iza kojeg su bili teški dani, a ovaj im je uzvratio s dva lijepa pogotka. Navijači su kreirali sjajnu atmosferu, čak bih rekao da su bili prevaga na našu stranu."

Redknapp vjeruje kako njegova ekipa može do četvrtog mjesta na kraju sezone i do novog izlaska u Ligu prvaka sljedeće sezone. Iako, barem matematički, još nisu okončali niti ove sezone s tim takmičenjem.

"Čeka nas uzvratna utakmica u srijedu protiv Reala, u kojoj ćemo dati sve od sebe. Ko zna što se sve može dogoditi? No, najvažnije je da pokušamo opet stići do Lige prvaka. U četvrtak sam podsjetio igrače da smo prošle sezone u polufinalu FA Cupa ispali od Portsmoutha, i da su tada svi mislili kako je to naš kraj. A mi smo nakon toga pobijedili Arsenal i Chelsea, te smo prestigli Manchester City na četvrtom mjestu tabele. Moramo isto to pokušati i ove sezone", zaključio je Redknapp.

Tottenham je trenutno peti na tabeli s 53 boda. Manchester City na četvrtom mjestu ima tri boda više.