Sablasan prizor na tribini
0

Navijači Schalkea linčovali Neuerovu lutku

Totalsport
Manuel Neuer (Foto: Reuters)
Manuel Neuer (Foto: Reuters)
Mržnja navijača Schalkea spram njihovog dojučerašnjeg ljubimca a današnjeg golmana bavarskog nogometnog giganta Bayerna Manuela Neuera dostigla je novu dimenziju.

Naime, njemački dnevnik Bild donosi vijest kako je u blizini Schalkeovog stadiona u Gelsenkirchenu pronađena lutka odjevena u Neuerov dres kako visi obješena s mosta. Automobili koji su prolazili cestom ispod mosta jasno su mogli vidjeti pomalo sablasan prizor, a sam čin evidentno bijesnog/ih navijača Schalkea je pod policijskom istragom.

"Sada pokušavamo utvrditi koliko je dugo lutka ondje visila i ako je potrebno poduzeti daljnje korake", rekao je glasnogovornik policije Gelsenkirchena Guido Hesse.

Podsjećamo, u nedjelju je Bayern u sklopu 6. bundesligaškog kola gostovao u Gelsenkirchenu i pobijedio Schalke s 2-0. Tokom susreta Neuer je trpio zlostavljanje navijača Schalkea koji su ga "počastili" kako pogrdnim skandiranjima, tako i transparentima morbidnog sadržaja poput onog 70-metarskog: ''Oplakujemo Manuela Neuera koji je nakon smrti uskrsnuo kao marioneta bez karaktera''.

"Zaštitari na stadionu instruirani su da dopuste unošenje samo kritičkih transparenata. Mnogi transparenti uvredljivog sadržaja su oduzeti. Veliki transparent je dopušten nakon dugog razmatranja jer optužba za manjak karaktera pravno nije uvredljiva", komentirao je direktor Schalkea Horst Heldt.