Uoči derbija ljutih rivala
0

Neuer: Schalke će igrati protiv Bayerna i protiv mene!

Totalsport
Manuel Neuer (Foto: AP)
Manuel Neuer (Foto: AP)
Nedjeljni derbi 6. kola Bundeslige između Schalkea i vodećeg Bayerna bit će dodatno zanimljiv zbog povratka golmana Manuela Neuera u Gelsenkirchen. Neuer je nakon 14 godina provedenih u Schalkeu ovog ljeta prešao u Bayern.

Bivši kapiten Schalkea, 25-godišnji Neuer, nije primio gol već gotovo 11 sati. Tačnije, njegova serija bez primljenog gola traje 658 minuta. Bayern je u proteklih sedam utakmica u svim takmičenjima ostvario sedam pobjeda uz 21 postignut gol. Neuer pritom nijednom nije morao po loptu u svoju mrežu.

"Nijedan golman nije Superman. Svakome se može dati gol, pa tako i njemu", zaprijetio je svom bivšem saigraču holandski napadač Schalkea Klaas-Jan Huntelaar, koji je dosad postigao četiri pogotka u prvih pet kola Bundeslige.

Jasno je da Neuera očekuje ''topla dobrodošlica'' navijača njegovog bivšeg kluba.

"Neki će mu i zapljeskati, ali zvižduci mu ne ginu", rekao je sportski direktor Schalkea Horst Heldt.

Neuer je spreman na sve.

"Bit će vruća atmosfera, jer će to biti utakmica Schalkea protiv Bayerna i protiv mene. No, nije ovo prvi put u karijeri da očekujem čitav koncert zvižduka upućenih meni", izjavio je Neuer.

Po tom pitanju oglasio se i sportski direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Nakon svega ćemo vidjeti da li Schalkeovi navijači poštuju sve ono što je Neuer napravio za njihov klub. A učinio je jako puno! Bilo kako bilo, ne poznajem puno osoba koje imaju toliko jaku ličnost kao Manuel Neuer", zaključio je Rummenigge.