Branislav Arsenijević
0

"Navijači Sarajeva su me fascinirali još dok sam igrao u Slaviji"

Piše: E. Isanović
Branislav Arsenijević (Foto: FKSinfo.com)
Branislav Arsenijević (Foto: FKSinfo.com)
Srbijanac Branislav Arsenijević u svom prvom nastupu u bordo majici postao je ljubimac navijača FK “Sarajeva“. U četiri kola Premijer lige BiH je briljirao, dokazao da su čelnici kluba kupili pravog igrača i da će on biti istinsko pojačanje. Jedan je od nazaslužnijih što je tim sa Koševa lider prvenstvene tabele.

Iako igra na poziciji desnog bočnog u ovom trenutku je prvi topnik sa tri postignuta gola (od toga dva sa jedanaest metara). Arsenijević ne krije oduševljenje svojim novim klubom: “Iskreno, imao sam veliku želju da dođem u bordo svlačionicu. Navijači su me fascinirali još dok sam igrao u 'Slaviji'. Iako sam imao ponude još nekih klubova iz Premijer lige, većinom onih sa vrha, čekao sam poziv sa Koševa. Kada je stigao, nisam puno razmišljao. Došao sam u najveći bh. klub i izuzetno sam sretan.“

Podvlači da je zadovoljan urađenim do sada. Posebno ga veseli bordo razigranost.

“Zadovoljan sam ukupnim dojmom. Očekivano je da iz dana u dan bude sve bolje i bolje. Imamo još vremena da poboljšamo organizaciju igre. Svojim nastupima dao bih dobru ocjenu, mada uvijek može bolje. Činjenica je da sam prvi strijelac i kada neko pogleda statistiku pomisli da sam špic, a ne odbrembeni igrač. No, nije bitno ko daje golove, važno je da pobjeđujemo", kazao je.

Napominje da je klima u i oko kluba izvanredna.

“Ambijent u kojem radimo i čekamo utakmice je za svaku pohvalu. Krasi nas zajedništvo. Cilj je jasan – želimo ostati na mjestu na kojem smo trenutno. Naredni suparnik je tim iz Banovića. Idemo na pobjedu“, optimistično je zaključio Arsenijević.