Četvrtfinale španskog Kupa kralja
0

VIDEO / Navijači Real Madrida žele dugo očekivanu pobjedu nad Barcom

Sarajevo-x.com
Večeras će na stadionu Santiago Bernabeu biti odigrana prva od dvije četvrtfinalne utakmice Kupa kralja između Real Madrida i Barcelone. Navijači Kraljevskog kluba večeras žele uvjerljivu pobjedu nad Kataloncima.

U nešto manje od godinu dana, ljubitelji nogometa vidjeli su čak sedam El Clasica. Pred nama su još dvije utakmice najvećeg svjetskog nogometnog derbija između Real Madrida i Barcelone. Prva od njih večeras će se odigrati na Santiago Bernabeu u Madridu. Oba tima žele pobjedu pred uzvratni susret koji se igra naredne sedmice.

Trener Madriđana Jose Mourinho ne može računati na suspendovanog Alvara Arbelou i očekuje se kako će njegovo mjesto na poziciji desnog beka zauzeti Portugalac Fabio Coentrao. Pepe je još uvijek pod upitnikom i do početka utakmice njegov nastup je neizvjestan.

Defanzivac Sami Khedira će zbog povrede propustiti utakmicu, a Mourinho će, najvjerovatnije, u prvih 11 staviti Francuza Lassanu Diarru.

Mladi napadač Jose Callejon trebao bi također biti u prvoj postavi, jer Mourinho ne može računati na povrijeđenog Argentinca Angela di Mariju.

Što se Pepa Guardiole tiče, on neće moći računati na Seydoua Keitu, koji je na Afričkom kupu nacija, te Davida Villu, Andreua Fontasa, Pedra Rodrigueza i Ibrahima Afellaya koji su povrijeđeni.

Večeras bi Guardiola trebao izvesti najbolji mogući napad koji trenutno ima na raspolaganju, a čine ga Messi, Fabregas i Alexis Sanchez.

Umjesto Victora Valdesa, večeras će na golu Blaugrane biti Jose Manuel Pinto.

U posljednjih 12 susreta Real Madrida i Barcelone, Madriđani su pobijediili tek u jednom susretu, remizirali tri, a izgubili osam puta.

U posljednjem El Clasicu koji se igrao prošlog mjeseca, Karim Benzema postigao je najbrži gol u historiji najvećeg svjetskog nogometnog derbija. Za gol su mu bile potrebne samo 23 sekunde.

Real Madrid brani titulu u ovom takmičenju nakon što su prošle sezone u finalu savladali Barcelonu. Jedini gol postigao je Ronaldo u podužecima.

Mogući sastavi:

Real Madrid: Casillas, Coentrao, Ramos, Pepe, Marcelo, Alonso, Diarra, Callejon, Ozil, Ronaldo i Benzema

Barcelona: Pinto, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Cesc i Sanchez