Nogomet
324

Navijači očekuju tri boda: Neka gol postigne i Begović, samo da pobijedimo

Piše: D. B.
Almir Velagić (drugi slijeva) s prijateljima (Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras na stadionu "Bilino Polje" u Zenici igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a protivnik je Izrael. Navijači Zmajeva su optimistični i očekuju pobjedu.

Almir Velagić, koji je porijeklom iz Bugojna, došao je iz Švicarske s trojicom prijatelja kako bi pružili podršku našoj reprezentaciji.

"Došli smo bodriti našu reprezentaciju i očekujemo pobjedu rezultatom 2:0. Golove bi mogli postići Miralem Pjanić i Izet Hajrović. Posebno bi mi bilo drago da se na listu strijelaca upiše Izet, jer je naš Bosanac s nama u Švicarskoj. Ova utakmica nam je veoma važna u borbi za plasman na EP, vjerujem da ćemo otići u Francusku", izjavio je Velagić.

Zmajeve će s tribina bodriti rođaci Emir i Mirsad Trumić iz Živinica.

"Očekujemo da naši Zmajevi odigaju dobru utakmicu i da se žestoko bore te da na kraju pobjede Izrael. Rezultat ne volim prognozirati, pa tkao ne bih ni ovog puta. Važno je da pobijedimo, barem i sa 1:0. Golom u sudijskoj nadoknadi bismo bili zadovoljni, najvažnija su tri boda. Gol može dati i Begović, svejedno je. Nadamo se da će naša reprezentacija na kraju kvalifikacija izboriti plasman na EP", rekao je Emir.

Njegov rođak je bio hrabriji pa je prognozirao rezultat.

"Pobijedit ćemo Izraelce rutinski 2:0. Golove će postići Vedad Ibišević i Edin Džeko. Oni su naše najveće uzdanice, uvijek su se borili za nas i za reprezentaciju i borit će se i dalje. Idemo na Euro", kazao je Mirsad.

Na ulicama Zenice već ima navijača, a veći broj se očekuje kako se bude bližio početak utakmice. Susret počinje u 20:45 sati.