Nogomet
212

Zmajevi složni: Igramo sve bolje, zasluženo smo pobijedili

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH večeras je na Bilinom Polju u Zenici savladala reprezentaciju Izraela rezultatom 3:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Zmajevi smatraju da su zasluženo pobijedili i mislima se okreću narednim mečevima u borbi za EP.

"Ova nam je pobjeda itekako bila potrebna da nas održi u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Primljeni gol nas nije šokirao, dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili. Do kraja kvalifikacija ima još utakmica, ali je sada najbitnije da smo ovu dobili. Ovo je dobar početak i trebamo se pripremiti za naredne mečeve i nastaviti ovako igrati. Danas je presudilo to što smo pokazali htijenje, željeli smo pobijediti po svaku cijenu", izjavio je Senad Lulić.

Nogometaš rimskog Lazija je pohvalio saigrača iz reprezentacije Edina Višću, koji je postigao dva gola.

"Analizirali smo Izrael i uvidjeli da ih možemo ugroziti brzinom. Edin je odigrao fenomenalno", jasan je bio Lulić.

Nogometaš Freiburga Mensur Mujdža je istakao da je utakmica protiv Izraela bila veoma teška.

"Bila je ovo teška utakmica, ali je najvažnije da smo pobijedili. Stvarali smo šanse, a oni su prijetili iz kontranapada i postigli jedan gol. Srećom, brzo smo se vratili, a na kraju i potvrdili pobjedu. Svaka sljedeća utakmica nam je važna", rekao je Mujdža.

Prvi golman naše reprezentacije Asmir Begović smatra da naši Zmajevi igraju sve bolje.

"Odigrali smo veći dio utakmice u visokom tempu, a ova pobjeda je veoma važna za nas. Naša situacija je jasna, do kraja kvalifikacija moramo uzeti što više bodova. Ići ćemo utakmicu po utakmicu. Ono što je sigurno, večeras smo bolje odigrali nego protiv Andore i Austrije, igramo sve bolje", izjavio je Begović.

Član Deportiva Haris Medunjanin je rekao da naš državni tim mora zadržati kontinuitet pobjeda.

"Danas smo pokazali da se možemo vratiti nakon primljenog gola, na vrijeme smo odgovorili i kasnije nismo bili u problemima. Zasluženo smo pobijedili Izrael. Moramo nastaviti pobjeđivati ako želimo ostati u borbi za Evropsko prvenstvo", kazao je Medunjanin.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je rekao da je primljeni gol samo dodatno motivisao naše igrače.

"Dobro smo igrali i na kraju zasluženo slavili. Nije mi žao zbog primljenog gola jer nas je on motivisao i dao nam snage za preokret. Mogu reći da smo pametno odigrali, nismo srljali, a Izraelcima nismo dozvoljavali mnogo šansi. Mi smo ekipa koja se ne zna braniti, ali smo uspjeli da ih spriječima da dođu naprijed. Danas smo kao i mnogo puta ranije pokazali kvalitet, tako da ni nakon primljenog gola nije bilo mjesta za paniku", jasan je bio Džeko.