Nogomet
37

Faruk Hadžibegić: Nemamo se čega bojati, vjerujem da ćemo pobijediti Belgiju

Piše: D. B.
Faruk Hadžibegić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras u Briselu igra protiv Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Bh. nogometni stručnjak Faruk Hadžibegić je došao u glavni grad Belgije kako bi pružio podršku Zmajevima. U izjavi za portal Klix.ba je rekao da vjeruje u pobjedu našeg tima.

"Uvjeren sam u dobar rezultat jer smatram da imamo veoma dobru ekipu. Sve je u našim rukama. Gledao sam trening naše reprezentacije i zaista očekujem pobjedu. Ne mislim da će to biti lagana utakmica, Belgija je snažna reprezentacija, ali su naši momci pokazali mnogo igrajući za svoje klubove, kao i na treninzima državnog tima. Možda nisam realan, ali vjerujem da ćemo osvojiti sva tri boda", izjavio je Hadžibegić.

Kako bi Zmajevi trebali odigrati protiv Crvenih vragova, on nije želio komentarisati.

"Meša je sigurno dobro pripremio utakmicu sa svojim saradnicima i igračima. Ne bih komentarisao detalje, želim ostati samo navijač", rekao je bivši selektor reprezentacije BiH.

Istakao je da naš državni tim čine sjajni nogometaši te da se ne trebamo plašiti Belgije.

"Mi imamo jednog od najboljih golmana evrope Asmira Begovića, u odbrani nam je Emir Spahić, u sredini Miralem Pjanić, Edin Džeko je u napadu, a tu u ekipi su i sjajni igrači poput Seada Kolašinca, Muhameda Bešića i Senada Lulića, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Vjerujem u našu reprezentaciju i definitivno se nemamo čega bojati. Prije nekoliko kola smo zaostajali devet bodova za Belgijom, sutra ako ih pobijedimo, mi smo na '0:0', a nama dolazi Andora i idemo na Kipar. Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti. Belgijski teren nam dobro leži", kazao je Hadžibegić.

On priželjkuje bilo kakav trijumf reprezentacije BiH protiv Belgije.

"Volio bih tri boda, pa i kad bi sudija pogriješio, samo da pobijedimo", rekao je bh. nogometni stručnjak u šaljivom tonu.

Prema njegovom mišljenju, Zmajevi će se kvalifikovati za EP.

"Uvjeren sam da idemo na Euro, barem kroz baraž, a ako danas pobijedimo Belgiju, vjerujem da u Francusku možemo otići direktno. Bitno je da naša ekipa igra dobro i da okuplja sve više gledatelja. Malo je reprezentacija koje mogu privući deset ili petnaest hiljada ljudi", završio je Hadžibegić.

Utakmica Belgija - BiH se igra večeras na stadionu King Baudouin u Briselu od 20:45 sati. Zmajevi će imati veliku podršku navijača s tribina.