Zbog udaranja Fabinha
80

Navijači Liverpoola pokrenuli peticiju za kažnjavanje Messija: On je bokser

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Pred Liverpoolom je težak zadatak u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka nakon što je u prvom susretu Barcelona pobijedila rezultatom 3:0. Međutim, navijači Redsa osporavaju gol Lionela Messija te traže njegovu suspenziju.

Na internet stranici Change.org je pokrenuta peticija kojom se traži kazna za Messija zbog navodnog udaranja defanzivca Liverpoola Fabinha koje je prethodilo pogotku Argentinca iz slobodnog udarca.

Taj pogodak je donio prednost Barci 3:0 te je postavio Liverpool u tešku poziciju uoči revanša.

Navijači Redsa ukazuju na snimke sporne situacije te tvrde da je trebao biti dosuđen prekršaj u korist Fabinha jer ga je Messi udario u lice. Igrač Liverpoola je pao na tlo, ali je slobodan udarac dosuđen u korist Messija koji je potom postigao pogodak.

"Kaznite Messija naknadno jer je očigledno udario Fabinha u glavu. Messi je dobio slobodan udarac jer je udario Fabinha u glavu i postigao je gol. Ovo treba analizirati UEFA", navodi se na internet-stranici.

Peticiju je u trenutku pisanja teksta potpisalo više od 12.000 ljudi.

"Tri utakmice suspenzije zbog nasilnog poteza. Šokantno ponašanje i užasan primjer za milione fanova koji ga prate", napisao je jedan od potpisnika peticije.

"Ovo je sramota ako UEFA ništa ne uradi", mislim da je Messi prevario sudiju odglumivši prekršaj, udario je Fabinha, varalica je", "Messi je bokser", samo su neki od komentara.

Liverpool i Barcelona u utorak igraju revanš na Anfieldu.