Mirza Varešanović
0

"Navijači imaju razlog da se ljute, ali i nama je bilo teško"

Razgovarao: E. Isanović
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Prvi šef struke FK Sarajevo, Mirza Varešanović, bio je bijesan nakon utakmice 16. kola kada je bordo tim poražen na Bilinom polju rezultatom 2-1. Isticao je kako su sudije u nekoliko navrata oštetile tim sa Koševa.

Navijači su odmah nakon pomenutog dvoboja naglasili da je prošla još jedna sezona u maštanju kako vratiti naslov prvaka na najveći bosanskohercegovački stadion.

Ni četiri dana nakon okršaja protiv Čelika šef bordo svlačionice nije krio ogorčenje.

"Sudije su u nekoliko navrata zaustavile naše akcije bez ikakve potrebe. Osim toga, zar nije previše slučajno da kartone dobiju igrači koji neće moći igrati protiv Slavije? Imam osjećaj da smo, jednostavno, morali izgubiti", kazao je Varešanović za Sarajevo-x.com.

Nije koševski premijerligaš prikazao lošu igru, međutim, potpuno su se igrači izgubili u trenutku kada su primili izjednačujući pogodak krajem prvog poluvremena.

"Bio sam nogometaš i razumijem svoje izabranike. Kada te sudija pokopa u nekoliko situacija izgubiš motiv za igru. Tu je ključ našeg neuspjeha. Igračima nemam šta zamjeriti", podvukao je bivši bh. reprezentativac i dodao:

"Shvatam i navijače. S razlogom se ljute, jer prevale tolike kilometre da bi nas bodrili i na kraju se razočaraju. Međutim, moraju shvatiti da je i nama bilo teško. Igrači su bili u psihološkom šoku nakon meča. Znam da su svi oni kojima je bordo boja pri srcu teško podnijeli poraz, ali na neke stvari nismo mogli utjecati."

Varešanović je napomenuo da u dvoboju sa Slavijom neće moći računati na Ihtijarevića, Obuću, Hamzagića i Handžića zbog kartona.

"No, tu nije kraj nevoljama. Pod znakom pitanja su nastupi Muharemovića zbog povrede, te Kojaševića i Beloševića koji imaju bolove u leđima. Naposljetku, Sarajevo ima dovoljan broj igrača pod ugovorom i oni koji dobiju šansu trebaju dati sve od sebe. Ubijeđen sam u pozitivan rezultat. Uvijek smo favoriti kada igramo na Koševu", završio je naš sagovornik.