Nogomet
118

Navijači dočekali da kupe dragocjene karte, traže od Saveza internet prodaju

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
Sarajevo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Blizu 100 navijača iz svih dijelova BiH prenoćilo je ispred poslovnice Centrotransa u Ferhadiji u Sarajevu, kako bi na vrijeme osigurali ulaznice za predstojeću utakmicu nogometne reprezentacije BiH protiv selekcije Lihtenštajna, u okviru kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Sat na sarajevskoj Katedrali otkucao je 9:00 sati, što je označilo početak prodaje karata za jednu od dvije preostale utakmice kvalifikacija. U glavnoj sarajevskoj ulici zatekli smo Samira Muhedina, koji je sinoć stigao iz Visokog u 19:00 sati. Kako je kazao, ljubav prema nogometnoj bh. reprezentaciji jača je od hladnoće kojoj su bili izloženi cijelu noć. S njim je bio i Sanel Tetarević iz Sanskog Mosta. Poznaju se sa prijašnjih "okupljanja" u Ferhadiji.

"Uspjeli smo malo zaspati, ovdje na betonu. Svaku utakmicu nađemo se na istom mjestu, a protiv Grčke je bilo najhladnije. Vrijeme je da Nogometni savez BiH ponudi internetsku prodaju karata, kako ljudi ne bi čekali ovoliko", kazao je Tetarević za Klix.ba.

Za razliku od utakmice protiv Slovačke, ovoga puta je bila manja gužva ispred poslovnica Centrotransa.

"Dijaspora je otišla kućama, pa nas je manje", kazao je kroz smijeh naš sagovornik iz Sanskog Mosta.

Armin Hozić stigao je iz Bugojna kako bi kupio dvije karte, za sebe i brata. Sa sobom je sinoć donio deku i topliju opremu. Kazao je da je promrzao posljednji put čekajući karte za utakmicu protiv Slovaka.

Blizu 150 navijača bilo je jutros i ispred poslovnice Centrotransa u Zenici. A, kao i svaki put, prednost u kupovini ulaznica dali su pripadnicima RVI kategorije.

Amir Halilović je upravo zahvaljujući pohvalnom gestu jednog navijača došao prvi na red i bez previše čekanja kupio dvije karte za meč Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna, koji će 11. oktobra biti odigran na stadionu Bilino Polje.

"Nisam uopće dugo čekao, tek nekoliko minuta, zahvaljujući navijačima koji su nas, ratne vojne invalide, pustili da prvi kupimo karte. Što se tiče utakmice, očekujem pobjedu, a rezultat neka bude 3:0", kazao je Halilović.

Jedan od navijača koji je noć proveo ispred poslovnice Centrotransa u Zenici kazao je da su uz zabavu i priču sati brže prolazili te se nada da će svi oni koji su čekali osigurati sebi ulaznicu za utakmicu.

Podsjetimo, utakmica protiv Lihtenštajna igra se u petak, 11. oktobra, na Bilinom Polju, a u prodaju je pušteno 6.000 ulaznica po cijenama od 20, 30 i 40 KM.