Nogomet
0

Stotine ljudi prenoćilo u redovima kako bi došlo do karte za Slovačku

Piše: Adis Karadža
Foto: F. K./Klix.ba
Navijači u redu za karte u Sarajevu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijačka euforija uoči dvomeča sa Slovačkom već je počela, a stotine navijača noćilo je ispred poslovnica Centrotransa širom BiH kako bi došli do vrijednog komada papira, ulaznice za utakmicu protiv Slovačke na Bilinom Polju.

Ispred Centrotransove poslovnice u Ferhadiji, u centru Sarajeva, početak prodaje dočekalo je 500-ak navijača koji su se počeli okupljati još sinoć, nekoliko sati prije ponoći.

Navijači su se uklopili u festivalsku atmosferu i dobro se zabavljali čekajući u redu za ulaznicu.

Zanimljvo da je prve ulaznice ove godine kupio isti navijač kao i prošle godine.

Slična atmosfera je zabilježena i u Zenici, gdje je više stotina fanova naše reprezentacije provelo noć pod vedrim nebom. Redovi u Zenici su formirani 20 sati prije početka prodaje, o čemu smo već pisali.

Kako nam je rekao jedan od navijača, noć je protekla uz dobro druženje, a svi očekuju da će doći do svoje ulaznice.

Iako su više od 20 sati čekali u redu za kartu, navijači su odlučili da prednost u kupovini karata daju osobama sa invaliditetom.

U Zenici je nešto poslije 9 sati, nakon negodovanja okupljenih navijača, počela prodaja karata za utakmicu Bosne i Hercegovine i Slovačke.

Prednost u kupovini karta u poslovnici Centrotransa u Zenici imali su osobe sa invaliditetom, a potom su i na red došli navijači koji su više od 20 sati proveli u redu za ulaznicu utakmice BiH i Slovačke.

Mahmić Merhad je stopostotni invalid, ali je kao i svi navijači u redu proveo oko 15 sati.

"Napokon, nakon 15 sati druženja, hodanja, priče, došao sam do karte i sad idemo u Brazil", kazao je Merhad.

Kako je zabilježio naš reporter iz Zenice, šverceri već sada nude duplo veće cijene za ulaznice, tako da možemo očekivati da će cijene karata na crno biti zaista velike.

Policijski službenici MUP-a ZDK osiguravaju prostor ispred Centrotransa, te puštaju jednu po jednu osobu u poslovnicu kako bi kupili maksimalno po dvije karte.

Za susret koji će biti odigran 6. septembra ukupno je u u BiH prodaju pušteno nešto manje od 6.000 ulaznica. Jedna osoba može kupiti dvije ulaznice uz pokazivanje osobnih dokumenata.

U Sarajevu se ulaznice mogu kupiti u poslovnicama Centrotransa, odnosno na 22 punkta u čitavoj BiH, ispred kojih su se redovi navijača počeli stvarati jučer u poslijepodnevnim satima.

U Centrotransu očekuju da će sve ulaznice biti raporodate do kraja dana. Karte za susret BiH - Slovačka mogu se kupiti po cijenama od 40 KM za tribinu zapad, 30 KM za istok, te 20 KM za jug i sjever, objavila je Fena.