Rezultati ankete
86

Navijači BiH: Nedovoljno zalaganje igrača i greške selektora uzrok neodlaska na SP

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ne stišavaju se komentari o neslavno završenim kvalifikacijama nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a ako je suditi po odgovorima čitatelja Klix.ba na anketno pitanje objavljeno na našem portalu, kao glavne krivce navijači vide igrače i selektora.

Portal Klix.ba je nakon završetka kvalifikacija za SP objavio anketu o tome šta su uzroci neuspjeha Zmajeva, a sada donosimo rezultate glasanja.

U anketi je učestvovalo ukupno 4.045 čitatelja, a na pitanje zašto nogometna reprezentacija BiH nije otišla na Svjetsko prvenstvo, ponuđeni su sljedeći odgovori: zbog slabog igračkog kadra, grešaka selektora, nedovoljnog zalaganja igrača, nedostatka sportske sreće ili drugih razloga. Bilo je moguće glasati samo za jedan od ponuđenih odgovora.

Pokazalo se kako najviše čitatelja smatra da je razlog neuspješnih kvalifikacija nedovoljno zalaganje igrača. Taj odgovor je odabralo ukupno 1.697 čitatelja, odnosno 42 posto.

Ukupno 1.165 čitatelja, odnosno 29 posto, smatra da Zmajevi u Rusiji neće igrati zbog grešaka selektora Mehmeda Baždarevića.

Na trećem mjestu prema broju odgovora je onaj koji ističe slab igrači kadar. Ovaj je odgovor odabralo 808 čitatelja, odnosno 20 posto.

Da su neki drugi razlozi uzrokovali neslavan završetak kvalifikacijskog ciklusa smatra 154 čitatelja, tek pet posto.

Najmanje čitatelja vjeruje da se reprezentacija BiH na SP nije plasirala zbog nedostatka sportske sreće, tačnije, 154 čitatelja, odnosno 4 posto.

Kao što je već poznato, Baždarevićev ugovor s Nogometnim savezom BiH je završen okončanjem kvalifikacija. On je izrazio želju da nastavi svoj projekt, ali je izvjesno da će ga naslijediti neko drugi. Najviše se spekuliše o nekadašnjem selektoru Mehi Kodri i bivšem treneru Željezničara Amaru Osimu, a svoj glas na anketno pitanje koga biste najradije vidjeli na klupi Zmajeva možete dati na ovom linku.