Izložen nasilju
58

Navijači Barcelone prijete smrću Interovom defanzivcu, partnerica objavila dio poruka

N. K.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Interov defanzivac Alessandro Bastoni nakon utakmice Lige prvaka bio je putem interneta izložen prijetnjama smrću i nasiljem od navijača Barcelona.

Pobjeda domaćina od 1:0 riješena je nakon gola Hakana Calhanoglua, ali je nakon utakmice dominirala kontroverza zbog igranja rukom Denzela Dumfriesa u sudijskoj nadoknadi što se nije smatralo dovoljnim za pregled VAR-a.

Trener Barcelone Xavi Hernandez nazvao je to sablažnjavanjem i nepravdom, dok španski mediji cijeli dan bruje o incidentu.

Poruke koje je Camilla objavila (Foto: Instagram)
Poruke koje je Camilla objavila (Foto: Instagram)

Neki su, kao i obično, otišli predaleko i slali su nasilne i prijeteće poruke putem društvenih mreža Ineterovom defanzivcu Bastoniju.

Poslali su ih preko njegove partnerice Camille Bresciani koja je objavila neke od poruka uz komentar: "Koliko možeš biti odvratan?"

Među njima, poruke su obećavale Bastoniju lomljenje nogu i osiguravanje da više nikada ne igra nogomet, dok su neki jednostavno obećali da će uperiti pištolj u njega i pucati.

Svakako da ovo nije dobra atmosfera koja se stvara budući da Inter već naredne srijede putuje u Barcelonu na revanš utakmicu koja se igra na Camp Nouu.