David Beckham
0

"Navijač u svlačionici? Ma, ništa strašno"

Totalsport
David Beckham (Foto: Press Assoc.)
David Beckham (Foto: Press Assoc.)
David Beckham, kojeg engleski tabloid The Sun predstavlja kao člana Capellovog stručnog štaba u engleskoj reprezentaciji, opovrgava da je navijač koji je posjetio svlačionicu ''tri lava'' nakon dvoboja protiv Alžira bio agresivan.

U svlačionicu engleske nogometne reprezentacije nakon razočaravajućeg remija s Alžirom u Cape Townu na nerazjašnjen se način probio jedan od 40.000 bijesnih engleskih navijača, koliko ih je bilo na tribinama. Prvi su izvještaji sugerirali da je navijač vrijeđao engleske reprezentativce zbog mizerne igre, te da se ''posebno okomio na Davida Beckhama''.

Netom prije upada navijača, u svlačionici Engleza ovlašteno su boravili prinčevi Ujedinjenog Kraljevstva William i Harry. Pokušali su igračima dati moralnu podršku. Incident s navijačem dogodio se malo nakon što su ugledni gosti otišli.

Beckham je, međutim, izjavio da dotični navijač nije bio nasilan.

"Taj navijač uopće nije komentirao našu igru. Ušao u svlačionicu i doslovno rekao ''zdravo''. Ležerno se ušetao, obratio se meni i rekao mi nešto pogrdno, a nakon toga je izašao. Nije bilo nikakvog posebnog meteža, navijač nije bio agresivan. Srećom, došao je nakon što su prinčevi već napustili našu svlačionicu. Pet ili 10 minuta nakon toga", precizno je slučaj opisao 35-godišnji Beckham.

Engleska je zbog ovog incidenta uputila službenu protestnu notu Međunarodnoj nogometnoj organizaciji (FIFA), koja je, pak, otvorila istragu oko ovog slučaja, te je najavila pojačane mjere sigurnosti u nastavku prvenstva.